Щамът XBB.1.5 на “, който само за няколко седмици се

...
Щамът XBB.1.5 на “, който само за няколко седмици се
Коментари Харесай

СЗО: Щамът XBB.1.5 на „Омикрон“ се разпространява опасно бързо


Щамът XBB.1.5 на „ “, който единствено за няколко седмици се трансформира в преобладаващ вариант в Съединени американски щати, може да провокира нова епидемиологична вълна по целия свят. За това алармира представител на Световната здравна организация (СЗО), представен от Българска телеграфна агенция.

„ Обезпокоени сме от опциите му за, изключително в някои страни в Европа и североизточната част на Съединени американски щати, където XBB.1.5 измести всички други циркулиращи подварианти “, съобщи Мария Ван Керхов, механически началник на COVID-19 към СЗО. Според нея към момента не се знае по какъв начин ще реагират хората и дали ще се стигне до повишаване на хоспитализациите.

„ Здравните чиновници са разкрили варианта в 29 страни, само че той може да в доста повече “, сподели Ван Керхов. СЗО обаче към момента не може да каже дали XBB.1.5 е по-опасен от другите циркулиращи подварианти.

Ван Керхов съобщи, че увеличението на в Североизточна Европа към момента не може да се припише на XBB.1.5, защото частично повода може да е в други респираторни болести, в това число грип.

В момента СЗО работи по разбора на новия вариант, който ще разгласява през идващите дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР