Щамът на коронавирус Омикрон е идентифициран в още шест американски

...
Щамът на коронавирус Омикрон е идентифициран в още шест американски
Коментари Харесай

Омикрон превзе нови шест щата в САЩ

Щамът на ковид " Омикрон " е разпознат в още шест американски щата . Това заяви в. " Ню Йорк таймс ", базирайки се на локалните управляващи.

Откриването на новия вид беше оповестено на 3 декември за щатите Ню Джърси, Мериленд, Мисури, Небраска, Пенсилвания и Юта.

По-рано " Омикрон " беше засечен в Калифорния, Колорадо, Минесота, Ню Йорк, както и на Хаваите.
 Регистриран е първи случай на Омикрон в Съединени американски щати
Регистриран е първи случай на Омикрон в Съединени американски щати

Пациент, който дошъл в Сан Франциско от Южна Африка...

В момента, както сподели ръководителят на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати (CDC) Рошел Валенски на брифинг в Белия дом, " делта " остава преобладаващият вариант в Съединени американски щати. Съобщава се, че здравната организация проверява вероятни случаи на поява на разновидността на " Омикрон " в други щати на страната.

Общо 15 случая на " Омикрон " са разпознати в Канада, в това число при дете под 12 години, което неотдавна е пътувало до Южна Африка, споделиха канадските лекари.

Вариант B.1.1.529, наименуван " Омикрон ", беше разпознат за първи път в Южна Африка в края на ноември. Към вечерта на 3 декември този вид е открит в 40 страни по света. Новият вид има огромен брой разновидности - 32. Според вирусолозите огромният брой разновидности е " сериозен проблем ", защото вирусът, евентуално може да заобикаля имунитета на преболедувалите и имунизираните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР