Щафетата с олимпийския огън започна своя втори ден днес на

...
Щафетата с олимпийския огън започна своя втори ден днес на
Коментари Харесай

Легендарният Джеки Чан е сред факлоносците в Пекин

Щафетата с олимпийския огън стартира своя втори ден през днешния ден на върха на Великата китайска стена, където известният артист от Хонконг Джеки Чан и много китайски олимпийски призьори са хората, които се редуват, носещи пламъка по маршрут, скъсен до три дни заради КОВИД-19.

Щафетата с факела, който ще открие Зимните игри на следващия ден, е доста по-скромна от онази, която обхващаше земното кълбо за Летните игри в Пекин през 2008-а. Тогава също турнето не мина без проблеми и беше прекратено от митинги.

Олимпийският първенец по тенис на маса Ма Лун и У Цзинюй - повторен първенец по таекуон-до, бяха измежду тези, които носеха сребърно-червената спирална факла в региона Бадалин от Великата стена, където в четвъртък сутринта температурата беше минус 11 градуса по Целзий.

67-годишната кино звезда от Хонконг Джеки Чан, който е прочут с поддръжката си за държавното управление в Пекин, беше разгласен в прессъобщението на уредниците с името Чън Ганшън.

"Станах в 4.00 часа сутринта. Това е моята четвърта Олимпиада. Много съм благополучен. Но даже и по този начин благополучен, отново ми е студено ", съобщи комедийната кино звезда пред публицистите откакто тича по стената.

Бадалин, сектор от Стената, който е най-често посещаван от туристите, се намира на 70 километра от центъра на Пекин в региона Янцин, покрай олимпийския улей и трасето за алпийски ски. Построена е към 1500 години след Христа от ръководещата династия Мин.

По-късно през днешния ден факелът ще мине през Чжанцзякоу до прилежащата провинция Хъбей, където по-голямата част от надпреварите на сняг ще имат своите терени за лъчение на първенците. Щафетата ще приключи в петък на олимпийския стадион, където ще бъде разпален и Огъня на Игрите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР