Щафетата на САЩ на 4 по 100 метра съчетано плуване

...
Щафетата на САЩ на 4 по 100 метра съчетано плуване
Коментари Харесай

Щафетата на САЩ на 4 по 100 метра съчетано плуване взе олимпийското злато с нов световен рекорд, Дресел с пета титла в Токио

Щафетата на Съединени американски щати на 4 по 100 метра съчетано плуване за мъже победи на Олимпидата в Токио.

Райън Мърфи, Майкъл Андрю, Кейлъб Дресел и Зак Епъл завоюваха златото с нов международен връх от 3:26.78 минути, подобрявайки остарялото върхово достижение на различен американски квартет от 3:27.28 минути от 2 август 2009 година в Рим.

Защитаващият купата си от Рио 2016 отбор на Англия този път приключи втори с нов европейски връх от 3:27.51 минути, а трети се подреди Италия с 3:29.17 минути.
Квартетът на домакина Япония приключи на шесто място с нов връх на Азия от 3:29.91 минути.

Кейлъб Дресел пое американската щафета на трета позиция на третия пост, само че с следващото си феноменално плуване в бътерфлая той изведе международните първенци на върха с 6 десети преднина пред британците, а в свободния жанр Епъл без проблеми удържа първото място.

За Дресел това беше пето златно отличие в Токио и второ за деня, откакто по-рано завоюва на 50 метра свободен жанр, а в предходните дни и на 100 метра свободен жанр, 100 метра бъретфлай и с щафетата на 4 по 100 метра свободен жанр.

Така той стана петият плувец в историята с пет трофеи от една Олимпиада след сънародниците си Майкъл Фелпс, Марк Шпиц и Мат Бионди и германката Кристин Ото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР