Щадящите тестове на деца включват взимане на пробата чрез отделяне

...
Щадящите тестове на деца включват взимане на пробата чрез отделяне
Коментари Харесай

Д-р Благомир Здравков: Децата с хронични заболявания е най-добре да бъдат ваксинирани

Щадящите проби на деца включват взимане на тестът посредством обособяване на слюнка. Това сподели доктор Благомир Здравков - шеф на СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев " в предаването „ Лице в лице ". „ Другите, които чух, че служебният министър на опазването на здравето загатна, са с близалка, чиято цел е същата. Т.е. по-малък е травматизмът за самите деца. "

В Германия да вземем за пример на децата се взима тъкмо с тези проби проби, с тези елементарните, даже по-големите деца са подготвени сами да си взимат, изясни Здравков.

Вирусолозите настояват, че тези проби са еквивалент на бързите антигенни проби, добави още Здравков.

Делта разновидността е доста по-заразен, добави Здравков. „ Един инфектиран с Делта разновидността заразява 4-6 до 10 индивида. Децата са ниско имунизирана група, т.е. за децата до 12 година няма към момента позволение за приложение на ваксина, а тези, които са над 12 година знаем, че в България имунизацията е рядка. И в действителност при неимунизираните деца в доста по-бърз ритъм се заразяват. "

Честотата на инфектирани с коронавирус деца с потребност от хоспитализация е доста по-висок от миналата вълна, изясни още Здравков. „ При нас от 11 разкрити за коронавирус кревати, единствено 4 са свободни. И това е единствено от петък до момента. Най-често повода е нараснала температура, кашлица, може да има белези на дихателна непълнота. За благополучие при нас резултатите са доста положителни за лекуването на децата. "

Децата, които имат хронични болести, е най-добре да бъдат имунизирани, останалите - по преценка на персоналния доктор, в умозаключение сподели доктор Здравков.

Консумативите са с доста високи цени, медикаменти също, не е проблем единствено тока, добави Здравков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР