Щабът на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Щабът на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Щабът на Тръмп оттегли голяма част от съдебния си иск в Пенсилвания

Щабът на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския отдръпна огромна част от правосъдния си иск за прекъсване на одобряването на резултатите от президентските избори в щата Пенсилвания, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

От променената тъжба, импортирана във федерален съд, е отпаднало изказванието, че представители на изборните управляващи нелегално са блокирали наблюдаващи да наблюдават за преброяването на подадените по пощата бюлетини във Филаделфия и Питсбърг. Сега искът е фокусиран единствено върху недоволството, че следените от демократите окръзи са разрешили на гласоподаватели да поправят неточности в своите към този момент изпратени по пощата бюлетини, в нарушаване на щатското законодателство.

Жалбата обгръща дребен брой бюлетини в Пенсилвания, където претендентът на демократите Джо Байдън завоюва против президента републиканец с над 60 хиляди гласа.

По данни на телевизия Фокс нюз, представена от ТАСС, Байдън води в основния щат, който разполага с 20 места в 538-членната Избирателна гилдия, с 49,9 % против 48,9 на 100 за Тръмп при преброени 99 % от подадените бюлетини. В безспорни измерения претендентът на демократите има с към 68 700 гласа повече в Пенсилвания от президента републиканец.

Според калкулации Байдън си е обезпечил поддръжката на 306 делегати в Избирателната гилдия, която публично ще избере идващия президент на Съединени американски щати на 14 декември, а Тръмп - на 232.

Вчера президентът за малко наподобява се призна за надвит, само че по-късно се отметна и даде обещание да подаде скоро нови правосъдни тъжби. Неговият щаб към този момент внесе искове, които оспорват резултатите в няколко основни щата, само че имат дребни шансове за триумф, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР