Щабът на Черноморския флот на Русия е ударен от ракета

...
Щабът на Черноморския флот на Русия е ударен от ракета
Коментари Харесай

Украинска ракета удари черноморския щаб в Севастопол

Щабът на Черноморския флот на Русия е ударен от ракета по време на украинска офанзива, като е доказана гибелта на един боен, заяви министерството на защитата в Москва. В същото време управляващите в Крим оповестяват за " невиждана " офанзива против интернет мрежите на окупирания от 2014 година полуостров.

Според украинската страна е ударен " център за взимане на решения " за войната, съгласно съветските военни е изумена " историческата постройка на щаба ".

От любителски фотоси и видеокадри се вижда, че част от зданието е обгърната в гъст пушек, а по-късно - че е рухнал един от етажите.



Руското военно министерство твърди, че офанзивата е била с пет ракети. Местни поданици пишат в обществените мрежи, че даже не е имало предизвестие за въздушно нахлуване.

От първите известия не се схваща дали провалите са от непосредствено попадение, или от парчета на ракета, свалена от съветската противовъздушна защита. Спекулациите са, че офанзивата е с английски ракети " Сторм шадоу " (Storm Shadow) или френския еквивалент SCALP-EG.

Не е ясно и дали има ранени, откакто локални канали в " Телеграм " пишеха за шестима потърпевши и голям брой коли за спешна помощ в региона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР