Щаб за купуване на гласове и търговия с вот разкри

...
Щаб за купуване на гласове и търговия с вот разкри
Коментари Харесай

Иновативно: Щаб за търговия с вот разкри полицията в кюстендилско село

Щаб за пазаруване на гласове и търговия с избор разкри полицията в кюстендилското с. Слокощица. Иззети са преносим компютър, описи с имена, разпределения по секции и пари. В селото на балотажа ще се гласоподава единствено за кмет на община, съобщи БНР.

Полицейската интервенция е от тази заран, като органите на реда дадоха обещание по-късно да оповестят повече информация за резултатите ѝ.

Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Венцислав Григоров разяснява случая в с. Слокощица, където има две изборни секции с към 1300 гласоподаватели:

" Наши екипи направиха инспекция на пет адреса, като на един от адресите в село Слокощица бяха и открити, и конфискувани мемоари за избрани политически сили, предстоящи резултати по секции, мобилни телефони и преносими компютри. Има и описи. Образувани са три бързи полицейски производства, като всичките ни дейности са под надзора на Районна прокуратура - Кюстендил и се съгласуват със съответния дежурен прокурор ".

Установени са и други нарушавания и пазаруване на гласове от първия тур в Дупница:

" Работата ни досега е обвързвана с 38 случая, по осем от които има формирани досъдебни производства. Вчера в районно ръководство Дупница беше арестуван 35-годишен мъж за нарушение на изборното законодателство и предложение на парична сума за опорочаване на изборния резултат. Става дума за сумата от 1800 лв. за общински съветници, не за един глас - сумарно ", посочи комисар Григоров.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР