Щ е останат ли хиляди без шофьорски книжки, след като

...
Щ е останат ли хиляди без шофьорски книжки, след като
Коментари Харесай

Кога ще могат бъдещите шофьори да вземат книжките си

Щ е останат ли хиляди без шофьорски книжки, откакто Българският червен кръст прекрати курсовете си до края на април поради Коронавирус ограниченията? Автошколи настояват, че заповедта на здравното министерство блокира всички курсисти в страната. Желаещите за уверение за ръководство на МПС ще би трябвало да изчакат, макар че са покрили изпитите по кормуване и доктрина.

"Синът ми се взе изпитите, само че се оказа, че може да получи книжката си от КАТ, откакто показа избран брой документи. Сред тях е и удостоверението за изкаран курс в БЧК за първа помощ. Оказва се, че подобен не се организира към този момент втори месец поради заповед на здравния министър. От БЧК ми споделиха, че София е в алена зона и ме препратиха в други градове, които не са в алена зона. Оказахме се обаче в обаян кръг ", описа човек, чийто наследник не може да получи книжката си заради тази причина. Той е подал документи за работа, която изисква съществуване на удостоверение за правоуправление на МПС.

"Царят дава, пъдарят не дава. Ситуацията е тъкмо такава. Стотици курсисти чакат ", добави Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите.

От БЧК обявиха за NOVA, че все още няма какво да създадат. Те са изпратили писмо до министерството на опазването на здравето с молба курсовете да бъдат обновени. От Здравното министерство ни дадоха отговор, че към момента няма издадена заповед за разхлабване на ограниченията. Източници на NOVA настояват, че се водят договаряния за разхлабване на ограниченията в тази част за курсовете - евентуално да стартират след 11 април.

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР