Шри Ланка забрани на държавните служители да изразяват позиции в

...
Шри Ланка забрани на държавните служители да изразяват позиции в
Коментари Харесай

Шри Ланка забрани социалните мрежи на държавните служители

Шри Ланка забрани на държавните чиновници да показват позиции в обществените мрежи, изключително такива, които подлагат на критика изтощението на учениците вследствие от недохранването, породено от тежката икономическа рецесия в страната, съобщи Франс прес.

Със заповед от през днешния ден обсегът на възбраната 1,5 милиона чиновници на министерството на вътрешните работи, държавната администрация, локалните органи на властта и общините да беседват с публицисти е уголемен, като тя към този момент обгръща и обществените мрежи.

" Изразяването на отзиви в обществените мрежи от държавен чиновник... ще съставлява нарушаване, водещо до дисциплинарни ограничения ", се споделя в заповедта.

Тя бе издадена, откакто представители на здравното министерство и преподаватели споделиха, че десетки възпитаници са припаднали в час поради недохранване.

Министърът на опазването на здравето и водните запаси Кехелия Рамбуквела отхвърли обвиняванията за недохранване измежду децата. Той упрекна държавните чиновници, че преувеличават нещата заради " политически претекстове ".

От края на предходната година страната с население от 22 милиона души е разтърсена от икономическа рецесия без казус от оповестяването на нейната самостоятелност.

Тя е белязана от изострен дефицит на храна, горива и медикаменти заради неналичието на задгранична валута за финансиране на вноса на тези жизненоважни артикули. 

Междувременно Световната стратегия на Организация на обединените нации по прехраната твърди в последния си отчет, че една трета от популацията на Шри Ланка, или шест милиона души, са " в обстановка на продоволствена неустановеност и имат потребност от филантропична помощ ".

Недостигът на артикули в южноазиатската страна провокираха съществени митинги. В разгара на недоволството през юли хиляди хора

обсадиха резиденцията на президента Готабая Раджапакса, който бе заставен да избяга в чужбина, откъдето разгласи, че подава оставка.

Малко откакто неговият правоприемник Ранил Викремесингхе пое властта, армията разгони протестния лагер пред президентството и арестува стотици хора, след което забрани общественото неодобрение в столицата.

По-рано този месец Шри Ланка изиска бързо съглашение с кредиторите си, с цел да отвори пътя за избавителен проект от Международния валутен фонд в размер на 2,9 милиарда $. Предварителното изискване за утвърждение на сходен проект обаче е преструктурирането на държавния дълг.

Китай е най-големият заемодател на страната и държи повече от 10 % от външния ѝ дълг. Представители на Шри Ланка, участващи в преговорния развой, обявиха при започване на септември, че е извънредно значимо да се реализира съглашение с Пекин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР