Шри Ланка ще плати 72,6 милиона долара, за да купи

...
Шри Ланка ще плати 72,6 милиона долара, за да купи
Коментари Харесай

Шри Ланка ще плати 72,6 милиона долара, за да купи 90 000 тона руски петрол

Шри Ланка ще заплати 72,6 милиона $, с цел да купи 90 000-тонен товар съветски нефт, който се намира на док в пристанището в Коломбо от  седмици, разгласи през днешния ден министърът на енергетиката на страната Канчана Виджесекера, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5624
Държавата, която е в сериозна рецесия и дефицит на съществени артикули и горива, поставя старания, с цел да рестартира единствената си рафинерия и да се оправи по този метод с рецесията в енергетиката.

Пратката от нефт е била поръчана през основаната в Дубай компания " Корал енърджи ". Следващата доставка също ще бъде поръчана от същата компания, сподели министърът на енергетиката. Тя се чака да дойде в страната в идните две седмици, с цел да може рафинерията да работи непрекъснато.

Според министъра на енергетиката Шри Ланка се нуждае от 568 милиона $, с цел да заплати за доставката на дузина колета с гориво, нужни на страната през юни. Общите задгранични запаси на Шри Ланка към края на април възлизат на 1,82 милиарда $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР