Шри Ланка предприе значителна стъпка към забрана на бурки на

...
Шри Ланка предприе значителна стъпка към забрана на бурки на
Коментари Харесай

Шри Ланка забранява бурките на обществени места

Шри Ланка предприе забележителна стъпка към възбрана на бурки на обществени места и други покривала от съображения за националната сигурност.

Министърът на публичната сигурност Сарат Веерасекара сподели пред Би Би Си, че е подписал заповед на кабинета, която в този момент се нуждае от утвърждение от Народното събрание.

Длъжностни лица споделят, че чакат възбраната да влезе в действие доста скоро.

Ходът идва близо две години след вълната от координирани офанзиви против хотели и църкви на Великденската неделя. Атентатори-самоубийци се насочиха към католически църкви и туристически хотели, убивайки над 250 души през април 2019 година " Ислямска страна " съобщи, че е направила офанзивите.

Докато управляващите намериха бунтовниците, беше внедрена незабавна краткосрочна възбрана за покривала на лица в преобладаващата от будисти нация. Сега държавното управление счита да го вкара за непрекъснато.

Миналия месец сесия на Организация на обединените нации по правата на индивида прегледа нова резолюция по отношение на възходящите проблеми с правата в Шри Ланка, в това число по отношение на отношението към мюсюлманите. Шри Ланка изрично отхвърли обвиняванията и помоли страните членки да не поддържат резолюцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР