Шпионски игри и маневри, ще радват почитателите на жанра. Сериалът

...
Шпионски игри и маневри, ще радват почитателите на жанра. Сериалът
Коментари Харесай

Френски сериал със Захари Бахаров и Александър Сано тръгва по БНТ

Шпионски игри и маневри, ще радват феновете на жанра. Сериалът " Отдел Фалшива идентичност " стартира в понеделник, 21 февруари, от 22 ч. по Българска национална телевизия 1 и ще се излъчва всяка делнична вечер.

Петте сезона на френския шпионския сериал, който малкия екран ще излъчи, е разгласен за лентата с най-големи доходи съгласно френската офис-класация. Сериалът e продуциран от " Канал+ ", по концепция, сюжет и постановка на Ерик Рошан, а в основните функции са Матийо Касовиц, Сара Жиродо, Жан-Пиер Дарусен, Матийо Амалрик.

В сериала има съществено българско наличие в лицето на Захари Бахаров, който играе основна роля в трети сезон, Александър Сано, Миглен Мирчев, Башар Рахал. Един от операторите на епизодите е Любомир Бахчев. Първият сезон е от 2015 година, а последният пети - от 2020 година, като лентата е снимана в Париж, Алжир, Сирия и Иран. Сериалът е отличен за най-хубава роля и най-хубав ефирен сериал от Френския съюз на филмовите критици през 2015 година, определен e за най-хубава продукция от Асоциацията на критиците на сериали (2016 г.). Отличен е и с премията за най-добре продаван сериал в чужбина - премия " Експорт ".



Сериалът " Отдел Фалшива идентичност " е " въодушевен " от модерни събития и действителни истории на някогашни шпиони от Генералната дирекция за външна сигурност на Франция. " Бюрото на легендите " (както е истинското френско заглавие) образова, тренира и внедрява " сътрудници под прикритие " за дълги задачи на непознати територии с френски ползи като Северна Африка и Средния Изток. Пребивавайки години под подправена идентичност, тези сътрудници живеят с " друго аз " и връщането им е мъчно - освен географски, само че и личностно.



В основата на сюжета е френското разузнаване и Главната дирекция за външна сигурност и отдел " Фалшива идентичност ", който е част от разузнаването, занимавайки се с образованието и внедряването на сътрудници под прикритие в чужбина. Отделът създава легендите на сътрудниците до най-малките детайлности. Главният воин - Гийом Дебаи, с кодове име " Малотрю ", се завръща от шестгодишна задача в Дамаск. Там е бил учител по френски език и е създавал връзки с хора, които биха били потребни на Франция.

В Дамаск Малотрю има за държанка - красивата сирийка Надя Ел Мансур, преподавателка по история на изкуството в университета. Неочаквано Надя се появява в Париж и двамата възобновяват връзката си. Същевременно в Алжир изчезва сътрудник Циклон, а офицер от тайните служби на Башар Асад стартира да изнудва Малотрю.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР