Шпионажът винаги е бил процъфтяващ бизнес, особено по време на

...
Шпионажът винаги е бил процъфтяващ бизнес, особено по време на
Коментари Харесай

Шест от най-съблазнителните секс шпиони в историята

Шпионажът постоянно е бил преуспяващ бизнес, изключително по време на спорове сред страни. По време на Втората международна война нацистите употребяват секса и съблазняването като оръжие, с цел да се опитат да завоюват войната, и контролират 22 обществени дома във Франция с вярата да извлекат значима информация от интимните диалози с възглавници.

В тази публикация се преглеждат известни шпиони, за които се твърди, че са употребявали секса като един от най-важните принадлежности в арсенала си.

1. Принцеса Стефани Юлиана декор Хоенлое

Принцеса по брак, пушещата пури Стефани Хоенлое е еврейка по генезис, само че става най-доверената шпионка и пропагандаторка на Адолф Хитлер за Третия райх. Тя е известна като " Стефи " на приятелите си и по време на креватните си похождения с високопоставени нацистки генерали и аристократи е считана за извънредно рискова както от английската МИ5, по този начин и от американското ФБР.

Списъкът ѝ с познати е " Кой кой е " от авторитетни хора, измежду които е и английският вестникарски магнат лорд Ротермиър, издател на " Дейли мейл " . Обаятелната атака на Стефани в интерес на Хитлер може да е подтикнала Ротермиър да поддържа нацистката партия посредством своя вестник през 1937/38 г.Като една от дребното дами, на които Хитлер разрешава да участват по време на частните диалози с генералите му, принцеса Стефани става обект на ревнивост от страна на английската аристократка Юнити Митфорд, съперница за възприятията на фюрера.

OTD June 13, 1972 femme fatale princess died. Described by J Edgar Hoover at as " worse than ten thousand men. "
— SPIES&VESPERS (@SpiesVespers)
В последна сметка Хитлер стартира да подозира безмилостната обществена катерачка, вярвайки, че тя е двоен сътрудник на Англия. В реалност " Стефи " е аморална и хитра жена, която се управлява само от персоналния си интерес и придобиването на благосъстояние.

Описана от американските управляващи като разузнавач, " който коства 10 000 души ", тя в последна сметка е задържана в Америка и изпратена в лагер за интернирани през 1941 година След войната е освободена, само че не може да влиза във Англия. До гибелта си през 1972 година Хоенлое продължава да се радва на висок статус и популярност като публицист в американски и немски списания.

2. Мата Хари

Една от най-известните дами шпиони по време на Първата международна война, родената в Нидерландия Маргарета Геертруида Зеле, е по-известна като печално известната " Мата Хари ".

Тя е екзотична танцьорка и куртизанка, която шпионира в интерес на германците по време на Първата международна война. Тя употребява своите танцови и съблазнителни качества, с цел да извлича информация за немските управляващи посредством половите си контакти с високопоставени мъже от съюзническите сили, по-специално с французите.

Съблазнителната Зел също по този начин открива сантиментални връзки с мъже като капитан Вадим Маслов, млад съветски водач, служител във френската войска. Твърди се, че откакто той е ранен, тя се съгласява да шпионира за Франция, в случай че ѝ бъде разрешено да посещава любовника си в болничното заведение.

Като нидерландска гражданка Зел е можела свободно да минава националните граници, което я прави потребен инструмент за нейните шпиони. През 1916 година прикритието на Зел е разкрито от нейните шпиони, които са разочаровани от качеството на разследващите ѝ данни. Впоследствие, наказана за шпионаж в интерес на Германия, Зел е екзекутирана посредством разстрел през 1917 година Това е потребен коз за французите, които могат да обвинят нейния шпионаж за неуспехите на военната си акция.

3. Роалд Дал

В една от последните биографии на известния създател на " Уили Уонка и шоколадовата фабрика " се споделя, че Роалд Дал е работил като скришен разузнавач за английското държавно управление, когато е служил като офицер от RAF. Работата под прикритие, която е трябвало да прави младият и прелъстителен Дал, не е била толкоз обвързвана с подслушване със прикрито съоръжение за наблюдаване, колкото с добиване на информация сред чаршафите.

Като аташе на RAF и в посолството във Вашингтон през 1942 година, неговите началници в английското държавно управление са желали от него да събира информация от богати и авторитетни дами в Америка, които са имали пронацистки възгледи или са се съюзявали с враговете на Англия . Сред завоеванията му са Милисент Роджърс, наследница на петролно благосъстояние, и " полово лудата " Клеър Бут, дясна конгресменка и брачна половинка на издателя на списание " Тайм ".

Бут - 13 години по-възрастна от Дал - има антиколониални възгледи и ненавижда Чърчил. От Дал се изисква да се държи покрай нея, което се показва в спане с Бут в продължение на три нощи, с цел да разбере политическите ѝ претекстове.

Изтощен от половите си връзки, Дал изиска да бъде освободен от дилемите си, само че му беше казано просто да " затвори очи и да мисли за Англия ".

4. Анна Волкоф

IT'S TIME FOR STRANGE SPY FACTS! COSMETICS EDITION!
Joan Miller aka Miss X, who was working as a sales woman at Elizabeth Arden in London, was recruited by MI5, eventually infiltrating the Right Club and assisting in the operation leading to the arrest of Anna Wolkoff.
— SPIES&VESPERS (@SpiesVespers)
Анна Волкоф е разузнавач от съветски генезис във Англия, който един път отбелязва: " Хитлер е господ. Би било отлично, в случай че той можеше да ръководи Англия ". Тя е обвързвана с печално известната съветска чайна в богаташкия лондонски квартал Южен Кенсингтън, която работи като средище на пронацистки поддръжници и антикомунисти.

Макар да не има хубостта и блясъка на другите шпионки от това време, Уолкоф употребява сексуалността си като паяк, който примамва мухите в мрежата си, с цел да възнамерява шпионски и пропагандни акции.

Горещо антисемитски настроена, Волков упреква еврейската конкуренция, че е извадила от строя нейния магазин за дизайнерски облекла в Лондон, както и че ненавижда комунистите за свалянето на цар Николай II и убийството на фамилията му. МИ5 следи активността на Уолкоф и нейните сътрудници, изключително когато тя става член на " Десния клуб " - дясна организация, привличаща фашисти от висшата класа, учредена от политика капитан Арчибалд Моул " Джок " Рамзи, водеща фигура в английското фашистко придвижване.

След като се сгодява и развива връзка с американски посланик в посолството на Съединени американски щати и се пробва да придвижи контрабандно документи и кодирани известия до руснаците, Уолкоф в последна сметка е задържана, когато е излъгана от двойни сътрудници, работещи за МИ5 и МИ6. Осъдена е на 10 години каторга и е убита при автомобилна злополука в Испания през 1973 година

5. Густав Бикман

През 1942 година 55-годишният цветар от шведски генезис Густав Бикман живее в градска къща в Бруклин на Пасифик Стрийт 329. Къщата си печели скандална известност на обществен дом, в който мъже се срещат с мъже, а в по-сериозен проект - на " шпионско гнездо " за враговете на Америка. Тя се трансформира в най-известната " къща на назначенията " в страната.

Домът на Бикман става известен измежду необятен кръг клиенти - от предприемачи и вложители от Уолстрийт до служащи и военнослужещи. Обзаведени с комфортни дивани и кетъринг меню от закуски и бюфет, спалните на горния етаж се наемали почасово. Скоро държавни сътрудници слагат постове, с цел да следят влизането и излизането в заведението. Те забелязали, че доста от клиентите са чужденци - родени в Германия, симпатизанти на нацизма и нацистки сътрудници.

Арестуван дружно с няколко моряци, невоенни мъже и други клиенти от висшето общество, Бикман е подложен на напън от ФБР да даде информация. Разследването разкрива елементи, които сочат, че противников сътрудници са употребявали обществения дом, с цел да притеглят поверителна информация от млади военнослужещи.

Въпреки че е оневинен по обвиняванията в съзнателно управление на шпионска мрежа, Бикман е упрекнат в едно закононарушение - содомия, и е наказан на 20 години затвор. Той е освободен на 78-годишна възраст през 1963 година

6. Салон Кити

Салон Кити е първокласен обществен дом в Берлин, който притегля високопоставени персони от дипломатическите и формалните среди. Той се трансформира в един от към 22-те обществени домове, иззети от нацистите за шпиониране на офицери, бойци и служители.

Райнхард Хайдрих, архитектът на Холокоста, избира обществения дом, откакто собственичката му, мадам Кити Шмидт, е задържана за прекачване на облаги в английски банки. Изправена пред опасността да бъде изпратена в концентрационен лагер, тя се съгласява да продължи да ръководи заведението като шпионско гнездо.

Докато е затворена за 10 дни, постройката е ремонтирана и окабелена със скрити микрофони, скрити в стените на спалните. Били наети проститутки, известни с уменията си да съблазняват.

Една от първите жертви, уловени да приказват повърхностно, е външният министър на Италия граф Джан Галеацо Чано, който е записан да подлага на критика Хитлер. Няколко други високопоставени клиенти също са задържани, хвърлени в пандиза, а в някои случаи и екзекутирани за диалози с възглавници, които демонстрират изменничество към нацистката партия.

С напредването на войната клиентелата на Salon Kitty понижава, защото от ден на ден мъже изчезват на фронта. След като през юли 1942 година бомба удря последния етаж, Секретен сътрудник запечатва постройката и отстранява микрофоните. Кити Шмидт, както и работещите в нея девойки, се заклева да пази загадка и съблюдава обета си за безмълвие от боязън, че ще бъде изпратена в концентрационен лагер.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР