Шпионажът е една от най-древните професии. Това заяви пред Радио

...
Шпионажът е една от най-древните професии. Това заяви пред Радио
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Шпионажът е една от най-древните професии

Шпионажът е една от най-древните специалности. Това съобщи пред Радио „ Фокус “ – Варна вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов във връзка шпионския скандал. Той добави, че шпионаж ще има, до момента в който има и „ любопитни “ страни.

„ А знаете, че страните постоянно ще са любопитни. Всеки ще желае да научи тайните на другия, да има информация повече за другия и то такава, която е характерна и не е обществена. Винаги ще има опити за придобиване под една или друга форма на такава информация.

Това, че една страна се е пробвала да проникне в структури на сигурността в България и ненапълно е съумяла е реалност. Но е реалност също по този начин, че през последните 6 месеца казусът е бил под контрола, на ДАНС, на Военното разузнаване, а по този начин също и под наблюдението на Прокуратурата.

И след 6 месеца наблюдаване на въпросните лица, до изясняване на цялостния състав на групата, която работи по събирането на тази шпионска информация в интерес на непозната страна, е проведена акция по задържането на всички участници “, добави Каракачанов.

Той съобщи, че оттук насетне досъдебното произвеждане би трябвало да откри, каква е степента на виновност и кой, с какво тъкмо е отговорен, с цел да може Съдът да издаде нужните справедливите присъди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР