Шпионаж в полза на чужда държава е изключително тежко обвинение.

...
Шпионаж в полза на чужда държава е изключително тежко обвинение.
Коментари Харесай

Радев за шпионския скандал русофили: Абсурдно и нелепо!

" Шпионаж в интерес на непозната страна е извънредно тежко обвиняване. Затова чакам от следствието да показа неоспорими обстоятелства. В противоположен случай ще остане подозрението, че българските институции са използвани в дирижиране на вътрешно-политически сюжет ". Това съобщи президентът Румен Радев, помолен да вземе отношение по набиращия скорост от през вчерашния ден насам шпионски скандал с присъединяване на висшия актив на придвижването " Русофили ". Радев направи своя коментар от Пловдив, където участва на откриването на четвърта пещ в Стъкларския цех там.

" Тази теза (за шпионаж в интерес на Русия - б.р.) е толкоз неуместна и нелепа, че човек дори не може да я разяснява. Аз съм определен от 2 млн. българи и сходни изказвания и клевети са засегнатост най-много към тези хора ", добави Радев

" Здравият разсъдък напуща българското политическо пространство и изключително ръководещите ", съобщи още той в отговор на въпрос дали привикването на разпит на социолога Живко Георгиев, който е и член на Стратегическия съвет към президентството може да се пояснява удар против самия президент.

Според него безсилието на ръководещите да се оправят с тежките проблеми в страната и цялостният неуспех на държавното управление в стратегически за европейското ни развиване цели - Шенген, Еврозона, мониторингов механизъм, стратегически вложител, се показва в паническо търсене на зложелател.  " Прави се за хората да се опълчват едни на други и да не могат да се обединят в търсене на отговорност за неуспехите през днешния ден ", счита Радев.

Държавният глава акцентира, че чака безапелационни доказателства, че българската външна политика не се е трансформирала в пленник, който обслужва ползите на ръководещите.

По другата водеща тематика от деня - оповестяването на новите еврокомисари и техните отговорности президентът даде добра оценка като съобщи, че съгласно него ресорът " Иновации и юноша ", даден на България от Европейска комисия, е важен. " Не ги измервам с това какъв брой средства ще разпределят. Европа има упоритостта да бъде водещ фактор на международната сцена. Това не може да се получи без нововъведения и без дейното присъединяване и работа с младежта на Европа. Очаквам България да има дейна роля в този сектор. Той е значим ", заключи президентът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР