Шпигел разкри случай на огромна измама. Негов автор в продължение

...
Шпигел разкри случай на огромна измама. Негов автор в продължение
Коментари Харесай

Измислиците на един журналист от Шпигел

" Шпигел " разкри случай на голяма машинация. Негов създател в продължение на години писал репортажи с отчасти или напълно измислени герои и сюжети. За което неведнъж получавал и награди.

Последното му отличие е единствено отпреди няколко седмици. Тогава Клаас Релоциус получи премията " Репортер на 2018 година ", само че в този момент очевидно настъпи краят на кариерата му. Както оповестява " Шпигел онлайн ", доста от изявленията на журналиста са били цялостна небивалица, или в най-хубавия случай - манипулирани. 33-годишният Релоциус, който от две години насам е бил даже щатно назначен в " Шпигел ", в това време си е признал измамите и е напуснал изданието.

Също и други медии, за които журналистът е работил на свободна процедура, вероятно са наранени от абсурда. В печатното издание на " Шпигел ", както и в електронния му вид от 2011 година до през днешния ден са оповестени към 60 текста от този създател.

Релоциус е бил оголен около негова обява за доброволните цивилен патрули по границата на Съединени американски щати с Мексико. Отговорничка за работата с медиите във въпросната организация е изпратила питане до " Шпигел " по какъв начин Релоциус е могъл да напише публикация за патрулите без да е разговарял с представители на гражданската самодейност.

Автор с голям брой награди

Клаас Релоциус е печелил четири пъти немски награди за репортерска активност, както и доста други влиятелни оценки, като Наградата на благотворителната организация за подкрепяне на деца Kindernothilfe и Европейската премия за печатни издания. Пред своя шеф журналистът е обяснил осъществените от него операции с това, че се е намирал под непрекъснат напън за нови триумфи: " Колкото по-големи триумфи постигах, толкоз по-силен ставаше страхът от неуспех ", е споделил той.

Фактът, че в продължение на години никой не е забелязал лъжите и фалшификациите хвърля сянка на подозрение върху вътрешната организация на работата в редакцията на " Шпигел онлайн ". От там показват, че всички процеси ще бъдат главно проучени и преразгледан. Специална комисия от вътрешни и външни специалисти ще се занимае с въпроса по какъв начин в бъдеще да се усъвършенства контролът. Резултатите от тези ограничения ще бъдат огласени обществено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР