Шоуто, на което всички фенове се надяваха преди турнира в

...
Шоуто, на което всички фенове се надяваха преди турнира в
Коментари Харесай

Медведев: Мачовете срещу Джокович и Надал са привилегия


Шоуто, на което всички почитатели се надяваха преди шампионата в Аделаида, ще стане факт на следващия ден. Даниил Медведев победи Карен Хачанов и ще се изправи против Новак Джокович на полуфинала на конкуренцията. На конференцията след мача международният №7 разкри с каква настройка е дошъл в Австралия след няколкото следващи провали в края на 2022, както и каква е разликата сред тазгодишната му предсезонна подготовка и тази от прди 12 месеца.

На въпроса кога от деня би предпочел да е мачът против Джокович, руснакът отговори „ Нямам желания. Ако играеш заран, по-късно имаш нещо като почивен ден, в случай че загубиш, защото тогава непрекъснато мислиш какво се е объркало и не е доста прелестно, като също така би трябвало да се подготвяш за отпътуването към идващия шампионат. Обедните мачове ти разрешават да спиш малко повече и все пак да имаш време вечерта. Големият минус да вечерните мачове е, че по-късно си лягаш късно, само че тогава имаш през целия ден да се подготвиш за мача. Мисля, че се представям добре към този момент, въпреки че по-късно ми би трябвало малко повече време за отмора и възобновяване. Всички разновидности си имат преимущества и дефекти, тъй че като цяло нямам желания “.

Медведев съобщи, че не обръща толкоз огромно внимание на упованията от страна на медиите и почитателите и това му е помогнало да стартира добре новата година, откакто завърши сезон 2022 със серия от четири следващи провали.

„ Винаги имам високи условия към себе си, само че най-важното е да се трудя настойчиво и да се старая да бъде на допустимо най-високо равнище. Относно упованията на другите към мен сега – не знам, не мога да кажа. Не мисля, че трите загуби на Финалите оказаха прекомерно отрицателно въздействие върху самочувствието ми. Да, беше доста неприятно, само че позитивното в тази ситуация беше, че това се случи в последния шампионат за годината, тъй че можех незабавно да се пренастроя и да стартира подготовка за новия сезон “.

Шампионът от US Open ’21 бе запитан и каква е била разликата сред последните му две предсезонни подготовки.

„ След като спечелихме Купа „ Дейвис “, имах единствено две седмици за отмора преди предсезонната подготовка, което не е задоволително. Трябваше незабавно да стартира да упражнявам за шампионатите в Австралия, тъй че не бих споделил, че имах опцията да се приготвя по най-хубавия метод. Може би това беше една от аргументите за незадоволителното ми съгласно мен показване предходната година. Сега имах разполагаем съвсем месец, като също така мачовете в Саудитска Арабия ми предсотавиха шанса да поработя върху някои неща. Трудно ми е да кажа дали в този момент съм по-свеж и отпочинал, защото предходната година по това време се усещах отлично и изграх най-силния си интервал от годината точно в Австралия. Загубата от Надал на финала на Australian Open обаче беше сериозен удар “.

Двукратният финалист на Australian Open разяснява и идния конфликт с Джокович на Adelaide International 1. „ Двата мача, които изиграхме предходната година, бяха изумителни. Точно това бяха едни от най-силните ми мачове за цялата година. Дори в Торино, когато мотивацията ми не беше толкоз висока, съумях да се настроя по подобаващия метод. Бяха страхотни мачове и съм доста отчаян, че не завоювах нито един от тях. Статистиката ми против него във връзка с мачовете ни в Австралия не е изключително добра, само че може би в Аделаида ще се показва по-добре, в сравнение с в Мелбърн. Във всеки случай сходно предизвикателство е добре пристигнало преди Australian Open “.

„ Да играеш против Надал и Джокович постоянно е привилегия. Съжалявам, че нямай опция да се изправя против Федерер когато доближих най-хубавото си равнище и влязох в Топ 10, защото преди този момент изгубих три пъти от него. За благополучие, към момента мога да играя против Рафа и Новак и всякога, когато това се случва, съм пределно стимулиран и желая да покажа най-хубавото от себе си. Претърпях някои много мъчителни провали и от двамата, само че в това време единствената ми купа от Големия шлем пристигна след победа над Джокович, което беше ужасно. Винаги се веселя, когато имам опция да играя против тях “ – приключи Медведев.

Двамата с Джокович ще се изправят един против различен в последния мач от утрешната стратегия, който ще стартира не преди 12:00 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР