Шоуто Гласът на България се е превърнало в обикновено отбиване

...
Шоуто Гласът на България се е превърнало в обикновено отбиване
Коментари Харесай

Гласът на България разочарова зрителите, отряза концертите на живо от девет на два

Шоуто " Гласът на България " се е трансформирало в нормално отблъскване на номера и на ниска цена запълване на програмно време в " БТВ "

За 10 години, откогато съществува в родния ефир, предаването е орязано фрапантно до записи, направени в границите на 3-4 дни, и единствено два концерта онлайн, в които феновете могат да гласоподават за своите любимци. През първия сезон тези концерти са били цели 9, написа " Уикенд ".

Предаването за артисти удари дъното, откакто стана ясно, че концертите онлайн са се стопили до символичните два. Кратък обзор на историята на " Гласът " у нас демонстрира какъв брой трагично се е развило шоуто за 10-те години, откогато се снима в България. На старта си през 2011 година кастингите на мрачно се излъчват цели 3 пъти седмично, а концертите онлайн – два пъти. Те са били цели 9 на брой, което значи доста по-голям брой реализатори, за които публиката може да гласоподава. В момента концерт онлайн виждат единствено 12 души – по трима от тимовете на четиримата треньори.

Първият сезон е с продуцент Слави Трифонов. Дългия прави също втория и третия сезон на шоуто, където още веднъж концертите онлайн са негова съществена част. Този път те са 8 на брой, излъчват ги по два пъти седмично, а кастингите на мрачно не престават да вървят по три пъти.

Всичко това се трансформира, когато Би Ти Ви взема решение сама да продуцира " Гласът ". Броят на живите излъчвания внезапно е орязан за сметка на записите, които излизат надалеч по-евтино. Концертите стават единствено три, а след това падат до два, както през настоящия осми сезон. Кастингите на мрачно се снимат в един-единствен ден – това проличава от обстоятелството, че треньорите са в едно и също облекло от самото начало. И защото тези кастигни съставляват половината предаване – 7 епизода от общо 14, звездите излизат в ефир с едни и същи облекла близо два месеца. Предаването към този момент се излъчва единствено един път седмично, а двата концерта онлайн, в които феновете могат да гласоподават за своите любимци, са абсолютният най-малко като численост. Това постоянно поражда клюки, че финалите са нагласени, а треньорите авансово са инструктирани кого да позволен напред. Фактът, че шоуто се излъчва един път седмично, значи, че разноските по производството му са сведени до най-малко.

В медийните среди, че даже чиновниците на Би Ти Ви между тях шушукат, че  " Гласът " в последните години е чисто отблъскване на номера. За сметка на това обаче наградният фонд за спечелилия се е нараснал, откогато малкия екран поемат нещата в свои ръце. За Слави като продуцент е известно, че не обича да дава пари за премия в съревнование. В първия сезон той подарява професионален запис на ария, във втория – образование в Музикалния лицей в Бъркли и чак в третия се съгласява на парична премия – 20 хиляди лв.. Докато Би Ти Ви подарява 50 бона и запис на сингъл.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР