Шоун Уайт, известен и като Летящия домат, спечели третото си

...
Шоун Уайт, известен и като Летящия домат, спечели третото си
Коментари Харесай

Летящия домат с историческо злато в Пьонгчанг

Шоун Уайт, прочут и като Летящия домат, завоюва третото си олимпийско злато. Той победи в халфпайпа на мъжкия сноуборд в Пьонгчанг 2018. По този метод 31-годишният американец отбрани купата си от Сочи 2014. Той е олимпийски първенец и от Торино 2006.

Уайт е първият мъжки състезател от Съединени американски щати, който печели три златни медала от зимни олимпиади. До момента това се беше отдавало единствено на именитата Бони Блеър в женското кънки-бягане през 1988, 1992 и 1994 година Триумфът на Летящия домат донесе на Съединени американски щати стотния златен орден от зимни олимпийски игри.

Шоун Уайт стартира третия манш от втора позиция, откакто във втория беше преместен от японеца Аюми Хирано. При третото си втурване американецът събра 97,75 точки и това се оказа задоволително за златното отличие. Хирано остана втори с 95,25. С бронз се окичи австралиецът Скоти Джеймс с 92,00 точки.

Триумфът на Летящия домат идва четири месеца след тежкото му рухване по време на подготовка в Нова Зеландия, която беше част от олимпийската му подтготовка. След случая на американския сноубордист беше откаран с хеликоптер в болница на 80 километра, където го оперираха и направиха 62 шева на раните на лицето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР