Шоуменът Владимир Зеленски след преброяване на 40,09% от протоколите вече

...
Шоуменът Владимир Зеленски след преброяване на 40,09% от протоколите вече
Коментари Харесай

Инфарктно броене в Украйна: Зеленски вече води двойно

Шоуменът Владимир Зеленски след броене на 40,09% от протоколите към този момент има 30,22% от гласовете на първия тур на президентските избори в Украйна, а настоящият държавен глава Петро Порошенко едвам 16,65%, предават информационните организации.
На трето място е водачът на партия "Баткивщина " Юлия Тимошенко с 13,13%. Много близо след нея е претендентът на "Оппозиционна платформа - За живот " Юрий Бойко - 11,48%.
Действащият президент на Украйна Петро Порошенко не направи опит да оспори резултатите от екзитпола и резултатите от препрояването до момента, само че се закани "да не остави късмет " за съперника си Владимир Зеленски на втория тур. Анализатори означиха, че евентуално още днесот щаба на Порошенко ще задействат тактиката на компромати и скалъпени обвинявания.
На 31 март в Украйна се организираха президентски избори с рекорден брой претенденти - 39. След това данните бяха трансферирани към окръжните комисии, а по-късно към ЦИК, която към този момент афишира резултати от преброяването.
Според настоящи данни 10 804 милиона души не са дали своят вот на президентските избори в Украйна. Гласували са сред 16 и 17 милиона което е към 62-62% изборна интензивност. Според анализатори от относително невисоката интензивност на гласоподавателите печели Порошенко, защото в западните области, където е най-силна подкрапата за него, като Лвов, гласуването е било с най-висока интензивност. Отбелязва се още, че Порошенко можеше да отпадне а първия тур, в случай че беше позволено гласуването в неконтролираните от Киев региони в Донбас, както и в случай че бяха отворени изборни секции в Русия, където има към 5 милиона украински гастарбайтери.
Действащата власт в Украйна е обречена, съобщи опозиционният водач Юрий Бойко. „ Нашите числа са ненапълно занижени, тъй като хората просто се опасяват да кажат, че са дали своят вот за представителя на „ Опозиционна платформа - за живот “. И това е разбираемо, тъй като натискът беше безразсъден, изключително в райони, които са наши съществени. Въпреки това, аз съм доста удовлетворен, тъй като показахме, че държавното управление, макар големия напън, макар всички опити за рушвет, е обречено “, сподели Бойко и разгласи, че ще призове гласоподавателите си да гласоподават против Порошенко на втория тур.
Анатолий Гриценко, който е на пета позиция, съобщи, че ще остави симпатизантите си да гласоподават по персонален избор, само че не и да поддържат Порошенко. Засега в тази тенденция няма мнение от третата в класацията Юлия Тимошенко.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР