Шоуменът и лидер на Има такъв народ Слави Трифонов обвини

Шоуменът и лидер на Има такъв народ Слави Трифонов обвини ...

Трифонов: Новите избори ще са по-евтини


Шоуменът и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов обвини премиера в оставка Бойко Борисов, че лъже това колко са стрували парламентарните избори на 4 април.

"В събота по фейсбук канала "Севда ТВ" (той все още е премиер, макар и в оставка- бел. ред) каза, че последните избори са стрували на държавата 150 милиона лева. А новите избори през юли щели да струват още 100 милиона лева. Всъщност, още на 4 април, в деня на изборите, Борисов заяви следното: "Това са най-скъпите избори. Близо 50 милиона лева сме дали за машините. Над 150 милиона лева според мен ще излязат изборите и ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 милиона лева, вместо да отиват за хората, за повишаване на доходите, пенсиите, това е негово право. Какви са фактите? За машините за гласуване на последните избори не са дадени 50 милиона лева. Това е лъжа", написа Трифонов във Фейсбук, където традиционно се изявява, подобно на самия Борисов.

Шоуменът подчерта, че закупуването на 9600 мишини, които да станат държавна собственост, струва 36 милиона лева без ДДС или 43 милиона лева с ДДС. "И в тази цена влиза всичко - устройствата, софтуерът, логистиката, обучението на членовете на секционните комисии и обслужването по време на изборите", добави той.

"Борисов пак лъже, той милионите ги няма за нищо и ги размята както си иска. В случая лъжата на Борисов е свързана с разлика от 14 милиона лева. А 14 милиона лева са ужасно много пари. Явно не и за Борисов. За 14 милиона лева може да бъде закупен един медицински хеликоптер, който да спасява човешки животи. Казвам това и по повод поредния крещящ случай за нуждата от такива хеликоптери, този път с финансиста Владимир Каролев", написа още Трифонов.

Той добави, че изборите на 4 април са стрували по-малко от 150 млн. лева."Цената на изборите, приета от Министерски съвет е 65.6 милиона лева. Към тях се добавят и 36 милиона лева за закупуване на машините. Така цялата сума за организирането на вота всъщност е 101 649 500 лв. Тук разликата между реалността и това, което хвърля Борисов в пространството, е над 48 милиона лева. А 48 милиона лева са ужасно много пари. Явно не и за Борисов. За 48 милиона лева могат да бъдат закупени три медицински хеликоптера", подчерта лидерът на "Има такъв народ".

Източник: mediapool.bg