Шоуменът и лидер на Има такъв народ Слави Трифонов обвини

...
Шоуменът и лидер на Има такъв народ Слави Трифонов обвини
Коментари Харесай

Трифонов: Новите избори ще са по-евтини

Шоуменът и водач на " ИТН " Слави Трифонов упрекна премиера в оставка Бойко Борисов, че лъже това какъв брой са коствали парламентарните избори на 4 април.

" В събота по фейсбук канала " Севда ТВ " (той към момента е министър председател, въпреки и в оставка- бел. ред) сподели, че последните избори са коствали на страната 150 милиона лв.. А новите избори през юли щели да костват още 100 милиона лв.. Всъщност, още на 4 април, в деня на изборите, Борисов съобщи следното: " Това са най-скъпите избори. Близо 50 милиона лв. сме дали за машините. Над 150 милиона лв. съгласно мен ще излязат изборите и в случай че някой желае на няколко месеца да си даваме по 150 милиона лв., вместо да отиват за хората, за повишение на приходите, пенсиите, това е негово право. Какви са обстоятелствата? За машините за гласоподаване на последните избори не са дадени 50 милиона лв.. Това е неистина ", написа Трифонов във Facebook, където обичайно се изявява, сходно на самия Борисов.

Шоуменът акцентира, че закупуването на 9600 мишини, които да станат държавна благосъстоятелност, коства 36 милиона лв. без Данък добавена стойност или 43 милиона лв. с Данък добавена стойност. " И в тази цена влиза всичко - устройствата, софтуерът, логистиката, образованието на членовете на секционните комисии и обслужването по време на изборите ", добави той.

" Борисов отново лъже, той милионите ги няма за нищо и ги размята както си желае. В случая лъжата на Борисов е обвързвана с разлика от 14 милиона лв.. А 14 милиона лв. са извънредно доста пари. Явно не и за Борисов. За 14 милиона лв. може да бъде закупен един медицински хеликоптер, който да избавя човешки животи. Казвам това и във връзка следващия фрапантен случай за потребността от такива хеликоптери, този път с финансиста Владимир Каролев ", написа още Трифонов.

Той добави, че изборите на 4 април са коствали по-малко от 150 млн. лв.. " Цената на изборите, призната от Министерски съвет е 65.6 милиона лв.. Към тях се прибавят и 36 милиона лв. за закупуване на машините. Така цялата сума за организирането на вота в действителност е 101 649 500 лева Тук разликата сред действителността и това, което хвърля Борисов в пространството, е над 48 милиона лв.. А 48 милиона лв. са извънредно доста пари. Явно не и за Борисов. За 48 милиона лв. могат да бъдат закупени три медицински хеликоптера ", акцентира водачът на " ИТН ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР