Шоумен №1 у нас Слави Трифонов е монтирал в къщата

...
Шоумен №1 у нас Слави Трифонов е монтирал в къщата
Коментари Харесай

Страх от нападение принуди Слави да засили защитата на имението си

 Шоумен №1 у нас Слави Трифонов е инсталирал в къщата си в пернишкото село Кладница, където живее, ново електронно откритие. С него входната врата на дома му може да се отключи само с неговия пръстов отпечатък, научи " Уикенд " от служащи, инсталирали специфичната отбрана.

Ключалката представлявала цифрово устройство, което има ключалка и скенер за пръст. За да влезе у дома, Слави трябвало единствено да сложи пръста си върху четеца на устройството, сходно на това, което имат айфоните за отключване на екрана. Пръстовите отпечатъци на всеки човек са неповторими и това прави този вид заключваща система извънредно надеждна. Устройството разрешавало запаметяването на най-много 120 отпечатъка, само че Дългия не разрешил на никой от своите близки да имат достъп до имението му. 

" В съпоставяне с други способи, идентификацията по пръстов отпечатък обезпечава висока степен на отбрана – копирането на ключ, кражбата на ключова дума или пропуск е доста по-лесно, в сравнение с сдобиването с пръстови отпечатъци. Използването на тази технология обезпечава освен сигурност, само че и деловитост – потребителят не би трябвало да носи нищо – с цел да отключи вратата, той се нуждае единствено от отпечатък на личния си пръст ",поясняват експерти. 

За скенера на входната врата на имението си в пернишкия Бевърли хилс, Трифонов се бръкнал с към 600 лева – сума, оскъдна за неговия джоб. Електронната джаджа обаче си заслужавала парите, защото никой различен, с изключение на него не можел да влезе в баровския му дом. Слави бил доста удовлетворен от биометричната заключваща система, защото от години го преследвали мании и уплахи. Той се безпокоял, че апаши може да нападат дома му до момента в който отсъства. Освен боязън от кражби, шоуменът имал уплаха от следене. Влизането единствено с пръстов отпечатък го карало да се усеща по-спокоен.

Първоначално Трифонов имал желание да се засели в тузарския затворен комплекс " Делта хил ", сред селата Кладница и Рударци. Там преди време се засели неговата дясна ръка Иво Сиромахов, а домове имат куп политици. Слави обаче не си харесал нито една от къщите, тъй като му се коствали идентични и през 2013 година си купил 4 декара край баровското населено място. Върху големия терен Дългия си построил дом по собствен усет, надалеч от очите на съседите си. Инвестицията му в земя била в порядъка на 280 000 евро. За градежа на къщата, обзавеждането й и останалите екстри, Трифонов се изръсил с милиони. Въпреки че си подсигурил място, където да живее умерено, без досадни съседи, Трифонов се постарал да ограничи достъпа на външни хора и неканени посетители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР