Шоу от най-висока класа предстои във Варна. Уникален по рода

...
Шоу от най-висока класа предстои във Варна. Уникален по рода
Коментари Харесай

Танцово шоу завладява Варна в първите дни на април

Шоу от най-висока класа следва във Варна. Уникален по рода си танцов конгрес ще се организира в града на 1 и 2 април. Над 100 участници от цялата страна ще покажат хубостта на танца в другите му форми – типичен балет, бални танци, хип-хоп, съвременни танцови техники. Зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще стане сцена на това сърeвнование, в което ще се включат експерти и фенове.

Идеята за Premier Dance Challenge е обвързвана с общата основа на танца, изяснява уредникът Максим Спасов. Самият той дълги години е танцьор и неотдавна се е завърнал от Съединените щати, където е имал школа. Решава да постави началото на нещо значимо във Варна с първо по рода си танцово състезание, в което оценяването ще се прави по един аршин:

" Оценителната система бронз, силвър и голд е степенувана по метод, по който може да се покажат от първите стъпки до професионалната подготовка. Но имаме и нещо друго, което се споделя „ Изгряваща звезда “, което ще бъде категорията за най-хубавия жанр или най-хубавата презентация от всички останали. Един тип шоу за гении, в тази ситуация, танцови гении. Тук нещата ще са задоволително интензивни и предизвикателни, даже за танцьори с много опит ", изяснява Максим Спасов.

Над 100 са участниците от цялата страна, които ще се включат – главно в детска и юношеска възраст. Повечето са от варненски школи, само че има участници от София, Пловдив и други градове. Палитрата от танци е богата – от спортни до типичен балет. Хип-хоп танците също са в програмата, а всички стилове ще бъдат оценени от специалист в региона.

Сред най-зрелищните категории се чака да бъде шоукейс – театрална продукция, която включва осъществявания от мюзикъли. Важен детайл е, че всеки от треньорите и преподавателите ще взе участие в номинациите за " Топ Учител " и специфичната статуетка за " Топ Студио ". Зрителите ще може да се насладят както на спортната стратегия, по този начин и на професионално танцово шоу в края на самодейността:

" Микс сред някои от отличилите се студенти и всичките експерти, които сме поканили, а те са извънредно надарени, извънредно положителни. Ще имаме Александра Драгова, която е извънреден танцьор. Павел Кирчев, солист на Варненска опера, ще гостува с хореография, основана от мен особено за това шоу. Също по този начин някои от гостите ни от Румъния ще танцуват типичен творби ", споделя Спасов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР