Шотландският министър-председател Никола Стърджън отложи законопроекта за организирането на втори

...
Шотландският министър-председател Никола Стърджън отложи законопроекта за организирането на втори
Коментари Харесай

Никола Стърджън отложи законопроекта за втори референдум за независимост

Шотландският министър-председател Никола Стърджън отсрочи законопроекта за организирането на втори референдум за независимостта на Шотландия от Англия.

„ Няма да внесем законопроект за нов референдум сега”, сподели шотландската лидерка пред Народното събрание в Единбург и изясни, че желае да изчака резултата от договарянията за брекзит.

Стърджън съобщи, че след задълбочено обсъждане е отсрочила проектите за нов референдум за самостоятелност и вместо това ще се концентрира върху напъните да се повлияе върху изхода от договарянията, тъй че той да бъде удобен за шотландците.

През март шотландският парламент поддържа самодейността на Стърджън за привикване на втори референдум в края на 2018 година или началото на 2019 година, само че английският министър председател Тереза Мей отхвърли да разисква предлагането.

През юни предходната година Англия като цяло гласоподава за овакантяване на Европейския съюз, само че в Шотландия 62% от хората гласоподаваха за оставане в Европейски Съюз.

За свикването на втори референдум Стърджън би трябвало да получи единодушието на английското държавно управление и Народното събрание в Уестминстър
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР