Шотландският гранд Рейнджърс поднесе изненадата и спечели с 4:2 като

...
Шотландският гранд Рейнджърс поднесе изненадата и спечели с 4:2 като
Коментари Харесай

Рейнджърс шокира Борусия с 4 гола като гост в Лига Европа

Шотландският гранд Рейнджърс сервира изненадата и завоюва с 4:2 като посетител на Борусия (Дортмунд) в мач от плейофната фаза на тазгодишното издание на Лига Европа. Точни за спечелилите бяха Джеймс Таверния (38’) от дузпа, Алфредо Морелос (41’), Джон Лундстрам (49’) и Дан-Аксел Загаду, който си означи автогол в 54-ата минута. За домакините означиха Джуд Белингам (51’) и Рафаел Герейро (82’).

В първите минути футболистите на Борусия (Дортмунд) опитваха да са по-активни и да основават блъсканица към наказателното поле на своя съперник, само че по този начин и не доближиха до чисти положения.

Гостите получи опция да извърши дузпа в 36-ата минута, когато Загаду спря топката в ръка. Впоследствие играта продължи, само че съдията Клеман Тюрпен получи сигнал от ВАР, че би трябвало да преразгледа обстановката. Таварниър застана зад топката и откри резултата - 0:1.

Рейнджърс доближи до второ попадение единствено няколко минути по-късно, когато тотално недоразумение в защитата на домакините докара до корнер, а от последвлото осъществяване също неумела интервенция на отбраната даде опция на изцяло необезпокоявания на далечната греда Морелос да се разпише за 0:2.

Нещата за футболистите на Марко Ройс станаха трагични в самото начало на второто полувреме, когато Райън Кент преодоля няколко играчи на Борусия, след което пусна към Лундстрам на границата на наказателното поле и той несмущаван означи за 0:3.

Домакините се върнаха в мача още в ответната офанзива, когато дрибъл отдясно даде опция на Джъд Белингам да понижи със мощен удар за 1:3.

Играчите на Джовани Ван Бронкхорст доближиха до четвърто попадение в 54-ата минута, когато Морелос бе изведен отляво, стреля едва, само че това като че ли подлъга бранителя на Борусия, който искаше да почисти и влетя за четвърти път в дуела в мрежата на Грегор Кобел.

Рафа Гереро понижи още един път преднината на Рейнджърс десетина минути преди края на постоянното време, когато стреля мощно и не остави шансове на вратаря Алан Макгрегър за 2:4.

Така Рейнджърс (Глазгоу) реализира значително изненадваща победа и взе добра преднина преди дуела сред двата тима през идната седмица. От своя страна немският отбор също резервира шансове, откакто от тази година УЕФА отстрани правилото за гол на непознат терен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР