Шотландските производители на уиски предупредиха днес, че работните места и

...
Шотландските производители на уиски предупредиха днес, че работните места и
Коментари Харесай

Франция заплаши с ответни мерки заради митата на САЩ за стоки от ЕС

Шотландските производители на уиски предизвестиха през днешния ден, че работните места и вложенията са в заплаха, откакто Съединени американски щати взеха решение да наложат 25-процентови мита на тяхното едномалцово уиски, а Франция заплаши с ответни ограничения по разногласието за дотациите в самолетостроенето, съобщи " Ройтерс ".

Вчера Световната комерсиална организация (СТО) даде на Съединени американски щати зелена светлина да вкарат мита за европейски артикули на обща стойност 7.5 милиарда $ годишно по някогашен проблем. Решението заплашва да възпламени трансатлантическа комерсиална война.

" Ако американската администрация отхвърли ръката, протегната от Франция и Европейския съюз, се приготвяме да реагираме със наказания, които ще бъдат в границите на СТО ", съобщи през днешния ден френският министър на стопанската система и финансите Брюно льо Мер. Той въпреки всичко прикани за реализиране на съглашение след оповестените от Вашингтон митнически наказания.

" От месеци пледираме за това комерсиално съглашение. Протягаме ръка. Иска ми се Съединени американски щати да се вслушат в този глас, който съгласно мен е гласът на мъдростта ", сподели Льо Мер, представен и от Агенция Франс Прес. Френският министър дефинира глобите като " дълбока икономическа неточност ".

Вашингтон разгласи, че след 15-годишен спор ще таксува с 10 % самолетите на " Еърбъс " (Airbus) и с 25 % френските виновност, шотландското и ирландското уиски, както и сиренето от Европа, напомня " Ройтерс. "

" Митата ще изложат на риск нашата конкурентоспособност и пазарния дял на скоч уискито ", сигнализира в изказване основният изпълнителен шеф на Асоциацията на шотландското уиски (SWA) Карън Бетс, допълвайки, че ще пострадат вложенията и основаването на претовареност в сектора.

Асоциацията, която прикани за въздържаност от всички страни, уточни, че едномалцовото уиски съставлява над половината от общата стойност на английските артикули в американския лист с митата, или над 460 милиона $.

" Съединени американски щати са най-големият ни пазар, единствено за предходната година те са внесли напитка (скоч - бел. ред.) за над 1 милиард английски лири (1.2 милиарда долара) ", сподели още Бетс, представена от ТАСС. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР