Шотландски съд постанови днес, че решението на британския премиер Борис

...
Шотландски съд постанови днес, че решението на британския премиер Борис
Коментари Харесай

Съд в Шотландия обяви разпускането на британския парламент от Борис Джонсън за незаконно

Шотландски съд постанови през днешния ден, че решението на английския министър председател Борис Джонсън да разпусне краткотрайно Народното събрание преди крайния период за излизане на Англия от Европейски Съюз е нелегално.

Жалбата до съда на Шотландия беше подадена от 75 опозиционни депутати, които твърдяха, че решението на Джонсън да приключи парламентарната сесия в продължение на пет седмици е нелегално и опонира на неписаната конституция на Обединеното кралство, защото има за цел да прекрати парламентарния спор и възможните дейности против Брексит.

Съдът се съгласи с тях и анулира предходно решение от по-рано този месец, в което се споделяше, че заведеното дело е "неправомерно ".

Върховният съд в Лондон също отхвърли сходно оборване в края на предходната работна седмица.

Правителството на Обединеното кралство съобщи, че ще апелира днешното решение на шотландския съд във Върховния съд на страната. Последният насрочи незабавно чуване по делата, заведени в Шотландия и Англия, за 17 септември, дружно с трето дело, повдигнато в съдилищата в Белфаст, Северна Ирландия.

Междувременно немският канцлер Ангела Меркел съобщи през днешния ден, че към момента има всички шансове разводът на Англия с Европейския съюз да се реализира при реализиране на двустранно съглашение, макар че Берлин е квалифициран и за неконтролиран Брексит, ако това не се случи, съобщи БНР.

"Все още имаме всички шансове за следен Брексит и немското държавно управление ще направи всичко по силите си, с цел да направи това допустимо - до последния вероятен ден. Но също по този начин декларирам че сме готови за Брексит без договорка ", уточни госпожа Меркел пред немския парламент, оповестява Ройтерс.

"Остава обаче фактът, че след отдръпването на Англия ние ще имаме стопански съперник пред нашия предел, даже в случай че желаеме да поддържаме тясно икономическо, външно и съдействие в региона на сигурността и другарски връзки “, добави тя.

Ангела Меркел също по този начин означи, че актуалната икономическа обстановка в Германия значи, че данъчните доходи могат да бъдат по-ниски от предстоящото. Според нея комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай вреди на износа на Германия и на стопанската система като цяло.

Най-голямата стопанска система в Европа се сви с 0,1% на тримесечна база през интервала април - юни, като някои слаби стопански индикатори оттогава насам подхранват опасенията, че Германия може да изпадне в криза през третото тримесечие (през интервала юли-септември). Икономистите нормално дефинират съществуването на т/нар. "техническа криза ", когато има минимум две поредни тримесечие на стесняване на Брутният вътрешен продукт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР