Шотландската тенис звезда Анди Мъри официално обяви, че няма да

...
Шотландската тенис звезда Анди Мъри официално обяви, че няма да
Коментари Харесай

Официално: Мъри се оттегли от Бризбейн

Шотландската тенис звезда Анди Мъри публично разгласи, че няма да взе участие в шампионата в Бризбейн, като повода е добре известната му травма в тазобедрената става.

Заради същата контузия 30-годишният състезател се срина до 16-ата позиция в международната класация през предишния сезон, когато пропусна един куп участия. В Бризбейн Мъри щеше да почне непосредствено от 1/16-финалите, където трябваше да играе против американеца Райън Харисън в четвъртък, в случай че през днешния ден не бе оповестил, че не в положение да взе участие в мачове.

Анди Мъри стигна в Бризбейн, само че това още не значи нищо

Състоянието му е сериозен мотив за терзание за всички във Англия, където към момента се надяват да видят Мъри в Откритото състезание на Австралия, което започва на 15 януари.

Мъри: Ще играя по-малко през този сезон

Шотландецът не е играл формален мач от миналогодишното издание на „ Уимбълдън”, когато трябваше да пази купата си на сингъл. Мъри напусна шампионата след трагична загуба от Сам Куери през юли и от този момент търси способи за възстановяване на своята кондиция.

Ясно е по кое време Гришо стартира отбраната на купата в Бризбейн

През август Мъри направи несполучлив опит да се върне на корта за Откритото състезание на Съединени американски щати, като се отдръпна 2 дни преди началото на шампионата. Последните му обществени появи на корта бяха през ноември в демонстрационен мач против Роджър Федер и през предходната седмица против Роберто Баутиста-Агут.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР