Шотландия победи с 3:0 Украйна в отложен мач от първия

...
Шотландия победи с 3:0 Украйна в отложен мач от първия
Коментари Харесай

Шотландия взе реванш от Украйна

Шотландия победи с 3:0 Украйна в отсрочен мач от първия кръг в Лигата на нациите. Джон Макгин откри резултата в 70-ата минута, а до края резервата Линдън Дайкс означи още две попадения за " гайдарите ". Шотландците бяха по-добрият тим под дъжда на " Хемпдън Парк " и справедливо стигнаха до триумфа, който ги изкачи на върха в група 1 на Лига " B ". 

Двата тима се срещнаха и при започване на юни, само че в бараж за класиране на Мондиал 2022. Тогава украинците реализираха триумф с 3:1 в Глазгоу, само че по-късно изгубиха решаващия мач с Уелс и не можаха да вземат виза за международните финали.

Селекционерът на Шотландия Стив Кларк беше лишен от услугите на някои от най-важните си футболисти, отпред с капитана Андрю Робъртсън, Грант Ханли и Лиъм Купър. Домакините излязоха с пет промени в състава спрямо предходния конфликт с украинците. Атаката водеше Че Адамс, а в халфовата линия стартираха Стюарт Армстронг, Джош Макгин, Калъм Макгрегър и Райън Кристи. Нейтън Патерсън и Киърън Тиърни бяха двамата крайни бранители.

За Украйна заради травми не играха Олександър Зинченко, Едуард Собол и Микола Шапаренко. В предни позиции наставникът Олександър Петраков пусна Олександър Довбик, капитанът Андрий Ярмоленко и младата звезда Михайло Мудрик започнаха по крилата, а в центъра на терена си партнираха Олександър Пихалонок и Руслан Малиновский. Непосредствено пред отбраната беше ситуиран Тарас Степаненко.

Преди първия съдийски сигнал имаше минута безмълвие в памет на кралица Елизабет II. Украйна беше тимът, който стартира по-агресивно и на няколко пъти сътвори напрежение пред вратата на Крейг Гордън. Мудрик атакуваше рисково по левия фланг, а Ярмоленко тормозеше бранителите на домакините от другата страна. Първият прецизен удар обаче нанесе Че Адамс в 10-ата минута. Нападателят се освободи и опита да изненада Анатолий Трубин, само че той внимаваше.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР