Шотландец твърди, че е бил отвлечен“ от собствения си електрически

...
Шотландец твърди, че е бил отвлечен“ от собствения си електрически
Коментари Харесай

Шофьор твърди, че е бил „отвлечен“ от електромобила си

Шотландец твърди, че е бил „ похитен “ от личния си електромобил, който се е движел настрана от пътя и го е принудил да минава на червени светофари и да не съблюдава разпоредбите при прекосяване в  кръговите придвижвания. Това го принудило да извика полиция, с цел да го избута от пътя.

53-годишният водач от Глазгоу Брайън Морисън споделя пред английски медии, че той не могъл да задейства спирачките на своя електрически автомобил, който почнал да се движи самичък и единствения излаз от обстановката било да се обади на полицията.

Миналата неделя той се е прибирал от работа, когато споделя, че чисто новият му електрически автомобил решил да поеме самичък ръководството и спирачките не работели.  Морисън споделя, че изцяло електрическият му автомобил MG ZS EV очевидно е претърпял “катастрофална щета “, засядайки на режим, при който се движи с 50 км/ч.

Той се обадил в полицията, която била принудена да спре наложително електрическия автомобил му, като го оставила постепенно да се блъсне в полицейския им микробус. Дори откакто принудили автомобила да спре обаче, Морисън споделя, че автомобилът се опитал да продължи да се движи, откакто полицията се пробвала да реалокира автомобила си. По-късно монтьор от крайпътния сервиз на мястото изяснява, че „ в никакъв случай не е виждал “ нещо сходно на случая.

„ Бях изцяло заклещен вътре “. Морисън твърди, че е имал „ шанс “, че случаят се е случил късно през нощта, малко след 22:00 ч. „ Разбрах, че нещо не е наред, когато наближавах кръговото кръстовище, и потеглих да понижа скоростта – само че нищо не се случи “, изяснява той.

„ След това чух мощен звук от скърцане, който приличаше на спирачни накладки – само че защото това беше толкоз нов автомобил, знаех, че не може да е проблем с тях. Успях да заобиколя кръговото кръстовище, движейки се с към 30 благи в час, а по-късно пред мен имаше дълъг път, тъй че допуснах, че ще спре, без да форсирам – само че това не се случи. “

„ Имам проблеми с напредването, тъй че даже не можах да изскоча – бях изцяло заклещен в колата, която се движеше много бързо “ – прибавя той.

„ Може да не звучи като доста бърза, само че когато нямаш надзор върху скоростта и си изцяло заклещен вътре, е ужасяващо “.  Първоначално Морисън се обадил на партньорката си в суматоха, с цел да я помоли да предизвести колите пред него, че не може да спре автомобила си.

След като схванал, че скоро ще би трябвало да премине през кръстовища със светофари и няколко кръгови придвижвания, и се тормозил да не се блъсне в пешеходци, в последна сметка се обадил на службите за незабавна помощ.

След като се обажда на  британските служби за незабавна помощ, те изпращат полиция на помощ и слагат няколко трудности на линията на автомобила, с цел да се опитат да решат казуса, като в това време вземат решение, че това е самоуправляваща се кола.

„ Това беше първият път, в който чиновниците, обслужващи позвъняванията, се сблъскваха с казуса, и те нямаха визия какво да вършат, твърди водачът.  “Така че в последна сметка дойдоха три полицейски автомобила, които се движеха пред мен и зад мен. Бях се концентрирал на 100 % върху ръководството си, тъй че когато полицейският ван спря до мен и ме попита дали съм Брайън и дали съм добре, аз просто изкрещях: „ Не, не съм, не мога да спра “.

Първоначално полицията се пробвала да накара Морисън да хвърли електронния си ключ през прозореца на микробуса, само че това не съумяло да изключи мотора. След това се пробвали да накарат водача да изключи наложително мотора, като натисне три пъти бутона за старт/стоп, което също не дало резултат.

След това го помолили да задържи бутона за включване за повече от две секунди, което също не съумяло да спре автомобила. Накрая служителите на реда решили да накарат Брайън да се блъсне в задната част на техния микробус, преди да навлезе в по-гъсто обитаем регион.

„ След като се пробвах да изключа автомобила, цялото ми табло светна с неизправности, а след секунда всичко изчезна и просто имаше огромен червен знак на автомобила, на който пишеше „ шофирайте безвредно, спрете незабавно “ или нещо сходно “, изяснява Морисън.

„ В последна сметка стигнах до кръгово кръстовище, което забави колата до към 15 благи в час [24 км/ч], а полицейският микробус ме чакаше от другата страна.  „ Врязох се в задната част на микробуса, до момента в който той се движеше, преди да натиснат спирачките, с цел да ме спрат.

“След това един полицейски чиновник скочи в колата ми и направи нещо, което изглеждаше, че държи колата неподвижна. След като излязох обаче, те се пробваха да реалокират микробуса си и колата продължи да се движи – тъй че трябваше да седят с микробуса там в продължение на много дълго време, до момента в който пристигна пътна помощ.

„ Все още нямам визия какво се е случило, само че когато от пътната помощ стигнаха до мен към три часа по-късно, включиха автомобила, с цел да създадат диагностична инспекция, и имаше цели страници с неизправности “, добави той.

Застрахователната компания на Морисън съобщи, че сега проверява случая, който е предиздвикал Брайън да се запита дали още веднъж би управлявал различен електрически автомобил.

„ Около 22,35 ч. в неделя, 1 октомври, получихме сигнал за водач, който не може да спре електрическия автомобил си на автомагистрала A803 в посока към Киркинтилох “, съобщи представител на полицията в Шотландия.

„ Автомобилът се движеше с ниска скорост и чиновниците направиха следено прекъсване благодарение на полицейски автомобил. Не са нанесени съществени вреди на нито един от двата автомобила.

Все още няма коментар от производителите на автомобила – MG Cars Europe.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР