Шосейният пробег Студентски град рън разширява програмата си, обявиха организаторите

...
Шосейният пробег Студентски град рън разширява програмата си, обявиха организаторите
Коментари Харесай

Второто издание на Студентски град рън с богата програма

Шосейният пробег " Студентски град рън " уголемява програмата си, оповестиха уредниците от Българска федерация лека атлетика, Спортен клуб " Юниверсал ", Столична община - регион Студентски и Национална спортна академия " Васил Левски ", след работна среща в навечерието на събитието. Състезанието, което ще се състои на 23 септември (неделя), със старт-финал пред Арката на Национална спортна академия в Студентски град, предлага дистанции от 5.22 км и щафета 2х2.61 км по най-емблематичните улици на столичния квартал.

" Студентски град рън " поддържа и акцията " София - Европейска столица на спорта 2018 ".

Успоредно с шосейния пробег, в Национална спортна академия ще се организира занятие по Детска атлетика за 6-11 годишни девойки и момчета, както и съревнование по трибой от веригата " А1 атлетика за младежи " за 11-13 годишни спортисти от клубовете на БФЛА.

Стартовете от програмата на шосейния пробег ще даде заместник-ректорът на Национална спортна академия и ръководител на съдийската гилдия към БФЛА проф. Апостол Славчев, а олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова ще награди всички деца, взели участие в Детската и младежката атлетика.

За втори следващ път в надпреварата ще се включи и кметът на регион Студентски Димитър Дилчев.

Най-бързите спортисти при мъжете и дамите ще получат материални награди и парични награди в размер на 500 лева (120 лева за 1-во място, 80 лева за 2-ро място и 50 лева за 3-то място), както и предметни награди и ваучери от спонсорите на конкуренцията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР