Шопингът в Турция вече няма да е толкова изгоден. Причината

...
Шопингът в Турция вече няма да е толкова изгоден. Причината
Коментари Харесай

Лошо! Шопингът в Турция поскъпва

Шопингът в Турция към този момент няма да е толкоз преференциален. Причината е, че разноските на производители и търговци се усилват, което неизбежно ще се придвижи и върху цените на стоките.

От през днешния ден  цените на електрическата енергия и на природния газ в съседската страна се покачват както за промишлеността, по този начин и за семействата. Новите цени на електрическата енергия, избрани от енергийния регулатор, ще бъдат с 50% по-високи за бизнеса и с 20% по-високи за семействата. Това обаче ще докара до спомагателен напън върху инфлацията, която доближи 80% през юли. 

В същото време държавният енергиен вносител Botas съобщи, че е повишил цената на природния газ за вътрешна приложимост с 20,4%, като за дребните до средномащабни индустриални клиенти покачването е с 47,6%, а за огромните индустриални консуматори -  с 50,8 на 100.

В началото на август турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с съветския си сътрудник Владимир Путин в Сочи. Основна тематика на диалозите беше Сирия, само че след срещата стана ясно, че Анкара се е съгласила да промени изискванията на заплащане за съветския природен газ. Турция не заплаща за газа в рубли, както вършат членовете на Европейски Съюз, а съветското синьо гориво има дял от 50% от общия импорт за страната.

Заради рекордната инфлация, в Турция нарастна всичко. Най-драстичен растеж имаше превозът - със 123 на 100 на годишна база. В същото време минималната работна заплата се подвигна едвам с 30%. От началото на лятото тя е  6471 турски лири или в български пари към 712 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР