Шопенов рецитал на Венета Нейнска ще се състои на 1

...
Шопенов рецитал на Венета Нейнска ще се състои на 1
Коментари Харесай

Венета Нейнска с Шопенов рецитал в Полския институт

Шопенов рецитал на Венета Нейнска ще се състои на 1 март от 18,30 ч. в Полския институт в София по случай рождения ден на композитора - 22 февруари. В програмата: 24 прелюда, оп. 28 и Соната 2 в си-бемол минор, оп. 35. Входът е свободен.
Венета Нейнска приключва своето музикално обучение в Южнокалифорнийския университет и в Училището за музика и спектакъл " Гилдхол " в Лондон. В допълнение на дейната й активност като учител и артистичен шеф на редица фестивали, Венета е солирала на Филхармония Острава, Филхармоничния оркестър на Лодз, както и на редица български оркестри, а измежду множеството й награди от интернационалните състезания е Първа премия в състезанието " Бетовен Храдец " в Чехия. 
Сред последните триумфи на Венета Нейнска е Третата премия от състезанието " Александър Тансман " в Лодз, Полша, където тя извършва Концерт за пиано и оркестър 2 от полския композитор Александър Тансман с Филхармоничния оркестър на Лодз и швейцарския диригент Лука Пфаф. Пианистката e взела участие в влиятелни български фестивали - " Аполония " в Созопол и " Пиано екстраваганца " в София, и постоянно солира с разнообразни български оркестри.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР