Шонг Шеншен е работил в строителството, бил е журналист, работил

...
Шонг Шеншен е работил в строителството, бил е журналист, работил
Коментари Харесай

Марката вода, която направи 68 души милионери

Шонг Шеншен е работил в строителството, бил е публицист, работил е във фармацията, а по-късно се е занимавал с бутилирането на вода. Последните му две инициативи са го създали един от най-богатите хора в света, макар че той е малко прочут на необятната аудитория.

Към днешна дата неговата марка бутилирана вода Nongfu Spring се продава в цялостен Китай, само че компанията е толкоз известна, както за потребителите, по този начин и за вложителите.

Преди дни след дебюта на борсата в Хонконг компанията ползата към нея беше толкоз огромен, че акциите бяха презаписани 323 пъти. При достигната единична цена на книжата от 21,50 $ в този момент делът от 84% от Nongfu Spring, който държи Шеншен, е повишил чистото му благосъстояние до 26 милиарда $.

Това го прави третият най-заможен човек в Китай след създателите на Alibaba и Tencent Джак Ма и Пони Ма, демонстрират данните на Bloomberg Billionaires Index.

Освен него обаче сериозен растеж на благосъстоянието си регистрират и останалите 68 акционери в компанията, всички от тях към този момент милионери.

Сред най-печелившите от тях са сестрата на неговата брачна половинка Ли Шиауей, която има дял от 1,4 на 100 от сдружението, в този момент изчисляван на 432 милиона $. Още няколко души от по-широкия кръг на фамилията на Шеншен са спечелили сред 214 и 428 милиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР