Шон Уайт официално заяви, че се оттегля от професионалния спорт

...
Шон Уайт официално заяви, че се оттегля от професионалния спорт
Коментари Харесай

Шон Уайт твърдо решен да прекрати активната си състезателна дейност след олимпиадата в Пекин

Шон Уайт публично съобщи, че се отдръпва от професионалния спорт след приключването на Олимпиадата в Пекин. С това актуалната половинка на Нина Добрев поставя завършек на кариерата си на сноубордист.
 Снимка 562603
35-годишният американец е притежател на три златни медала от Олимпийски игри.

Уайт печели първия си шампионски орден медал на игрите през 2006 година в Торино. Другите му две злата са на Олимпиадите във Ванкувър през 2010 година и Пьонгчанг през 2018 година Рекордьор е и по медали от най-голямото съревнование по зимни спортове Winter X Games - спечелил е цели 18.
 Снимка 562605
Пред Военновъздушни сили Уайт разяснява, че решението му се базира на няколко неща. Проблемите с гърба и колената са някои от тях, другото е към този момент преклонната му възраст за дейна спортна кариера. По мотив актуалната Олимпиада той споделя, че следи " все по-трудни и по-трудни " пируети, които младите сноубордисти извършват.

Решението за отдръпването от кариерата си взима инцидентно, когато се губи в планината и следи залеза напълно самичък над снеговете. " Беше доста печален и сюреалистичен миг, само че и щастлив в това време ", споделя Уайт пред The Guardian.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР