Шон Ричардс прекарва детството си във ферма за коне, а

...
Шон Ричардс прекарва детството си във ферма за коне, а
Коментари Харесай

На фона на допинг скандали и смъртни случаи, може ли нов национален регулатор да изчисти конните надбягвания?

Шон Ричардс прекарва детството си във плантация за коне, а кариерата му разрушава съветски мафиоти; и двете се оказаха скъпи за проникването в тъмната страна на света на конните надбягвания.

ФБР сподели, че допингът при конете е довел до счупени крайници, сърдечни проблеми и в някои случаи до гибел. Ричардс беше водещият сътрудник на ФБР в следствието за допинг, което докара до осъждането на 29 ветеринарни лекари, треньори на коне и разпространители на опиати.

„ Напълно неправилно е, знаете ли, да натоварвате тези коне, цялостни с неща, които не знаете какво има в тях, за евентуален късмет да спечелите с по-висок % “, сподели Ричардс. „ Това е непоносимо държание. “

Конните надбягвания почистват държанието си с наблюдаване на сигурността на спортната писта, антидопинговите правила

Джани почувства, че са нужни незабавни дейности.

„ Мисля, че вие отстраняваш хората. Изгонваш ги от спорта ", сподели той. „ И някои от тях отиват в пандиза. “

Точно това се случи в широкообхватно федерално дело, което изложи степента на корупцията, като допингът и жестокостта към животните бяха на показ на най-високите равнища в спорта.

Разследване на допинг при коне

Голяма част от доказателствата в следствието, довело до повече от две дузини присъди, са почнали заради предчувствието на един човек. Джеф Гурал е притежател на хиподрум Медоулендс в Ню Джърси, най-голямото място в страната за надпревари с впряг, нишов спорт за залагане, при който коне теглят водачи в каруци.

„ Ще видите коне, които се движат с избрана скорост, след което новият треньор ще поеме ръководството и на идната седмица конят ще бъде с две секунди по-бърз “, сподели Гурал.

Той сподели, че това е червен байрак за него.

„ Невъзможно е да накараш кон да лети с две секунди по-бързо “, сподели той. „ И вие ще го виждате непрекъснато. “

Така че операторът на спортната писта Медоулендс забрани треньори, за които подозираше, че употребяват допинг, и нае пенсиониран чиновник от държавната полиция, с цел да организира изненадващи проби за опиати.

„ Повечето от пробите се оказаха негативни, само че някои се върнаха за медикаменти, за които никой не знаеше “, сподели Гурал.

След това Гурал сплоти сили с The Jockey Club, който беше наел компания, наречена 5 Stones intelligence. Фирмата е работила за самостоятелната комисия на Световната антидопингова организация, проверяваща съветския допинг.

Джани, ръководителят на The Jockey Club, сподели на компанията да преследва хората, които покваряват спорта. Джани получи това, което искаше.

Разследващите от 5 камъка предадоха следите си на Шон Ричардс от ФБР, който събра планина от доказателства, в това число подслушване, където съгласно проверяващите двама високопоставени обучители, Джейсън Сервис и Хорхе Наваро, са обсъждали преди малко какъв брой неприятно би било, в случай че бъдат хванати с противозаконни опиати.

Servis образова Максимална сигурност, приключил преди всичко в Кентъки Дерби през 2019 година, преди конят да бъде дисквалифициран за интервенция. Прокурорите настояват, че Наваро е бил прочут като " Човека на сока " и е имал известност на допинг коне. Той даде неразрешени медикаменти на един от най-известните си коне, X Y Jet, преди съревнование в Дубай, където конят завоюва премия от 1,5 милиона $. На идната година Наваро разгласи, че X Y Джет е умрял от сърдечен удар.

Наваро беше наказан за едно закононарушение за скрит план за осъществяване на подправяне на опиати и неправилна марка. Сервис беше наказан по две обвинявания, свързани с допинг: едно закононарушение и едно закононарушение.

Сервис и Наваро бяха наказани надлежно на четири и пет години затвор.

Могат ли конните надбягвания да бъдат реформирани?

Лазарус, който се причисли към Органа за честност и сигурност на конните надбягвания предходната година, счита, че ще са нужни години, с цел да се изчистят изцяло конните надбягвания.

< p> Откакто антидопинговата стратегия на HISA стартира през май, 33 треньори в Съединени американски щати бяха отстранени за неразрешени субстанции. През предишното лято на хиподрума Саратога в Ню Йорк починаха още 13 коня. Два коня също умряха единствено дни преди предишния уикенд Breeders' Cup в Калифорния.

„ И по този начин, ние в действителност го изискуем на тези треньори, които са прекарали живота си в този, в този спорт и които, знаете ли, имат необикновено количество честност, да се отървем от тези, които не Не, с цел да се отървем от тези, които в действителност опетняват спорта “, сподели Лазарус.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР