Шолц подчерта, че бъдещето на страната е евросъюза и че

...
Шолц подчерта, че бъдещето на страната е евросъюза и че
Коментари Харесай

Шолц към Зеленски: Подкрепям започването на преговори за присъединяване на Украйна към ЕС

Шолц акцентира, че бъдещето на страната е евросъюза и че Германия ще продължи да я поддържа, в това число и във военния бранш, се споделя в известие на пресслужбата на немското държавно управление.

Украйна, също както и прилежаща Молдова, изчакват решение за стартирането на договаряния за присъединение към Европейски Съюз, напомня Българска телеграфна агенция. На 8 ноември Европейска комисия издаде рекомендация за предприемането на тази стъпка и следва да се вземе публично решение на годишната среща на върха на Европейски Съюз, която ще се състои на 14 и 15 декември.

Все още не е ясно дали страните членки ще последват рекомендацията на и ще дадат зелена светлина на договарянията, отбелязва ДПА. Основната причина е, че към този момент има условия, които Киев не е покрил напълно .

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предходната седмица посети столиците на Украйна и Молдова, с цел да засвидетелства цялостната си поддръжка за напъните им бързо да стартират договаряния с Брюксел. Но в същото време той ги предизвести, да не считат въпроса за превдварително решен.

В последно време Зеленски няколко пъти повтори, че страната му поставя старания за изпълняването на всички нужни промени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР