Шолц беше приет от австрийския канцлер Карл Нехамер в Залцбург.

...
Шолц беше приет от австрийския канцлер Карл Нехамер в Залцбург.
Коментари Харесай

Шолц потвърди позицията, че Берлин подкрепя София и Букурещ по пътя към Шенген

Шолц беше признат от австрийския канцлер Карл Нехамер в Залцбург. По време на срещата Нехамер и Шолц разгледаха въпроса за граничния надзор в границите на Шенгенското пространство и разискаха вероятностите за присъединение на България и Румъния, осведоми изданието " Vienna.at ".

 

Относно блокирането от страна на Австрия на присъединението на двете страни към Шенгенското пространство, Шолц удостовери немската позиция, че Берлин поддържа София и Букурещ по пътя към Шенген.

 

От своя страна Нехамер акцентира, че за първи път в границите на Европейския съюз " необикновено огромните провокации " пред България във връзка с миграцията " поради дългата й външна граница с Турция " стават все по-актуални.

 

Австрийският канцлер акцентира на плановете сред Австрия и двете балкански страни за по-ефикасно запазване на границите и оказване на общоевропейска помощ.

 

" Дълго време България беше оставена сама да пази доста дългата външна граница на Европейски Съюз в битката с незаконните мигранти, в която починаха български служители на реда ", добави той, само че не уточни никакво идно решение от страна на Австрия във връзка с блокирането.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР