Шоково поскъпване на зеленчуците за Великден в Хасково. Цената на

...
Шоково поскъпване на зеленчуците за Великден в Хасково. Цената на
Коментари Харесай

Шоково поскъпване на зеленчуците за Великден

Шоково повишаване на зеленчуците за Великден в Хасково. Цената на краставиците и доматите скача с по 0,50 лв. дневно оплакаха се хасковските търговци. Клиентите ни започнаха да се шокират и да подминават сергиите ни, тъй като краставиците доближиха 4 лв. за кг а доматите 3 лв..

Близо 80% от зеленчуците на пазара са импорт от Гърция, за огромния християнски празник южните ни съседи взеха решение да подвигат стремително цените. Особено очевиден е скокът на цената на краставиците, Само за няколко дни борсовата им цена доближи от 1,50 до 4 лв., а по какъв начин да ги продаваме ние на по-ниска, недоумяваха двама братя от село Бисер, които работят от години на зеленчуковият пазар в Хасково. Отказахме са да зареждаме с краставици за празниците, тъй като след Великден цената им ще се срине и всичко, което остане непродадено ще е за наша сметка, добави единия от тях.

В Хасково всеобщо останаха по-възрастни хора, които не са доста платежоспособни, по какъв начин да им продавам домати по 3 лв. килото. Преди една седмица бяха левче на борсата, само че гъркът, който зарежда най-сериозно сега борсата в Плодовитово, взе да подвига доста цената и през вчерашния ден заредих три тона домати на 2 лв. кг, поддържа ги и техен съсед по маса.

Марулите няма да нарастват, умерено, сподели тяхна колежка, те са си български от Крепост. Само дето страната не мисли за нас производителите. От петнадесет години имаме оранжерии и гледаме тонове марули, краставици и домати. Като започнахме бизнеса цената на нафтата беше един лев, в този момент е два, масата на пазара струваше 50 лв. за месец, в този момент е 120 лв., токът, водата, найлонът и всичко останало нарастнаха също, единствено цената на марулите си остана същата от 0,60 лв. до 1 лев или приблизително 0,80 лв. ги постави, добави тя. Всичко се прави на гърба на българския производител, а и в Гърция вземат тройни-четворни дотации по отношение на нашите, по какъв начин да се конкурираме с тях, попита риторично производителката на по този начин търсеният български зарзават./Хасковска Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР