Шоколадът е любимо изкушение на малки и големи. Но често

...
Шоколадът е любимо изкушение на малки и големи. Но често
Коментари Харесай

В това количество шоколадът може да се яде всеки ден

Шоколадът е обичано прелъщение на дребни и огромни. Но постоянно го изключваме от диетата си поради високото му наличие на калории и несъмнено той не е от храните, които би трябвало да участват в ежедневното ни меню.

Но тези, които са привикнали с потреблението, може да го употребяват в извънредно умерени количества.

Безобидното количество шоколад, което можете да си позволите всеки ден, е много скромна порция - около 15-30 грама на ден (а съгласно някои рекомендации даже и 50 г), не повече.

Препоръчително е да се употребява не млечен, а черен шоколад (с какаово наличие минимум 50%), защото той съдържа по-малко захар.

Като цяло по-добрата опция е да задоволим желанието си за сладко с естествен мармалад или сушени плодове. В тях не се съдържат мазнини, само че участват диетични фибри и други потребни съставни елементи.

Но при съществуване на преддиабет и захарен диабет, алергии и болести на стомашно-чревния тракт, ежедневната приложимост на сладкиши би трябвало да се заобикаля.

Вярно ли е, че се отслабва от черния шоколад?

За да отслабнете би трябвало да изразходвате повече калории, в сравнение с приемате. В това отношение шоколадът е като всяка друга храна - в случай че прекалявате с него, сигурно няма да отслабнете.

Как да ядем шоколад вярно?

Препоръчително е шоколадът да се употребява на дребни порции. Дневната доза за възрастни мъже и дами без здравословни проблеми е към 30 черен шоколад всеки ден. При физическо натоварване се позволява повишение на това количество с 1,5 пъти.

Ако шоколадът е бял или млечен, то не би трябвало да се употребяват повече от 20 грама дневно. Можете да ядете шоколад когато и да е, главното е да не консумирате огромни количества едновременно. Разпределете количеството за деня сред няколко хранения.

Запомнете, че заран мазнините и въглехидратите се усвояват по-добре, а в случай че се употребява следобяд шоколадът усъвършенства производството на хемоглобин. Парченце шоколад, употребявано вечер, ще усъвършенства настроението ви и ще ви помогне да забравите за паниките.
Защо да ядем шоколад на закуска?
Шоколадът е обичано лакомство за всички възрасти, което дава сила, покачва настроението и усъвършенства паметта. Притеснените за фигурат...

Важно: Шоколадът с добавки като ядки и стафиди е по-калоричен и дадените нагоре рекомендации не се отнасят за него.

Що се отнася до белия шоколад, в състава му влиза какаово масло с добавка на мляко на прахуляк, огромно количество захар, ванилин и растителни мазнини, които са нездравословни за тялото ни. По-добре се откажете от него.

 

 

 
5 храни, които могат да ви създадат по-умни
Човешката нервна система е в директна взаимозависимост от това какво яде човек. Оказва се, че има храни, които оказват позитивно влияние н...

 

 

 

 

 
Домашният шоколад, който ще ви плени – подготвен за 10 минути
И сами знаете, че домашната храна, без значение дали става въпрос за десерти, съществени, салати, разядки и други, е доста по-вкусна от купе...

 

 

 

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР