Шоколад, макарони, или овесени ядки, но без опаковки. Това е

...
Шоколад, макарони, или овесени ядки, но без опаковки. Това е
Коментари Харесай

Магазините без опаковки са все по-популярни

Шоколад, макарони, или овесени ядки, само че без опаковки. Това е философията на магазините, които следват самодейността за продажба на храни без пластмаси и други отпадъчни материали.

Във Франкфурт, финансовата столица на Германия, има няколко такива магазини и заведения за хранене. Предлагат се най-различни хранителни артикули, както и артикули за бита. Специалното е, че всичко е в насипно положение, в по-голямата си част от биопроизводство или от начинания за обективна търговия.

Козметичните артикули да вземем за пример са от дребна компания, която подсигурява, че не са тествани върху животни и че вложените материали не вредят на околната среда. Тестените артикули се подготвят в близка пекарна с биобрашно, а мюслито, сушените плодове и ядките се доставят от сертифицирани производители.

За да се понижи до най-малко опаковъчният материал, клиентите си носят лични съдове, в които отнасят покупките си. В магазина се оферират и пликове, направени от рециклирана хартия.

В кафенетата, които следват същата философия, салфетките са платнени, а посудата и приборите са за многократна приложимост. Няма никаква пластмаса, нито пък захар в дребни опаковки. Кафето за на открито се цялостни в чаши, донесени от клиентите, а непродадените торти, бисквити и кейкове в края на деня се подаряват на благотворителни организации.

агро.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР