Шоко бързо успя да навакса и се превърна в основна

...
Шоко бързо успя да навакса и се превърна в основна
Коментари Харесай

Шоко: Локо има големи шансове да се върне в елита

Шоко бързо съумя да навакса и се трансформира в съществена фигура в състава на Локо (София). Ето какво сподели той пред " Тема Спорт ":  Локомотив (София) - Ботев (Гълъбово) @@@

Шоко, по какъв начин компенсираш неналичието на футбол?

- Трудно, само че няма по какъв начин. С огромния ми наследник, който е на 11 години, играем футбол на Плейстейшън. А от време на време и ритаме в коридора, удрям му удари (смее се). Нали нямаме право да излизаме и тренировките ги върша вкъщи. Трябва да поддържаме никаква форма, не може да стопираме. Малкият наследник, който е на 4 години, също тича около топката. Гледам доста филми през " Нетфликс ". Хубаво е, че най-малко съм със фамилията си. Съпругата ми е бременна и чакаме трето дете през август. Дано восичко това с ковид отмине по-бързо.

Излизаш ли някъде на открито, най-малко да потичаш?

- Не. Заради брачната половинка ми не дръзвам, тъй като е доста рисково. Много време стана и играта ми липсва доста. Не мога да устоявам без топка. Но по този начин е по целия свят.

Може ли да се прибереш в Бразилия?

- Има го този вид. Ще изчакам да видя какво ще се реши за шампионата. Ако не се доиграва и няма по какъв начин да водим занимания, най-вероятно ще си потегли, до момента в който нещата се оправят. До 13 май има много време. Собственикът ни сподели на мен и на Том, че, в случай че желаеме и решим, няма проблем да разтрогнем договорите си и да си тръгнем. Но ще забележим по какъв начин ще се развият нещата. Ще изчакаме.

Как е фамилията ти в Бразилия, какво е ситуацията там?

- Засега всичко е наред с моята фамилия. Пазят се, съблюдават ограниченията. Но в Бразилия има доста повече случаи на ковид. Все отново сме и много по-голяма страна като население. А и знаеш, че на някои места хигиената не е на доста високо равнище. Повечето ограничения са същите. Най-големият проблем за Бразилия пристигна от карнавала в Рио, тъй като тогава имаше хора от целия свят, пътуващи от Китай, Европа, Америка, и стана извънредно.

Какво е твоето мнение за това по какъв начин би трябвало да завършат шампионатите у нас?

- Аз желая мачовете да се изиграят. Локо има огромни шансове да се върне в елита и го заслужава. Надявам се всичко да отмине бързо и да се вземат верните решения. Мечтая да играя с отбора в елита.

Финансово по какъв начин са нещата в Локо (София)?

- Всичко е наред. Говорихме за понижаване на заплатите, което е обикновено. Не сме единствено ние. Всички тимове ще взимат по-малко пари.
Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР