Шокиращо или не, но президентът на Интерпол - китаецът Мън

...
Шокиращо или не, но президентът на Интерпол - китаецът Мън
Коментари Харесай

Президентът на Интерпол подаде задочно оставка

Шокиращо или не, само че президентът на Интерпол - китаецът Мън Хунвей, е изпратил до генералния секретариат на организацията заявление за своята оставка, която влиза в действие неотложно, се споделя в публично прессъобщение на интернационалната полицейска организация, оповестено на интернет страницата ѝ.
" В неделя генералният секретариат на Интерпол в Лион (Франция) получи заявление за оставка от Мън Хунвей от поста президент на Интерпол, което влиза в действие неотложно. Съгласно устава и регламента изпълняващ длъжността началник на Интерпол ще бъде старшия вицепрезидент Ким Чен Ян, представител на Южна Корея ", написа на уеб страницата на организацията, съобщи БГНЕС.
Новият непрекъснат президент на Интерпол ще бъде определен по време 87-мото Общо заседание на организацията, което ще се състои в интервала 18-21 ноември 2018 година в Дубай, се споделя още в известието.
Вече някогашният президент на Интерпол Мън Хунвей отпътува за Китай в края на септември. За финален път той се е свързал с околните си преди осем дни. Прокуратурата в Лион, където е седалището на организацията, стартира следствие на изгубването на Мън. По-рано от Интерпол оповестиха, че са изпратили публично питане до китайските управляващи по отношение на местонахождението на своя президент.
В неделя от Централен комитет на Комунистическата партия на Китай по инспекция на дисциплината оповестиха на своя уебсайт, че Мън, който е ѝ заместник-министър по публичната сигурност на КНР, е обвинен в нарушавания на китайските закони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР