Шокиращи дисбаланси в заплащането на директорите на болници засича ,

...
Шокиращи дисбаланси в заплащането на директорите на болници засича ,
Коментари Харесай

Директор на частна болница взел 1.5 млн. лв. годишна заплата

Шокиращи несъответствия в заплащането на шефовете на лечебни заведения засича, съдържащ декларациите за имущество и ползи на хората на висши длъжности у нас през 2020 година В него от две години насам влизат шефовете и изпълнителните шефове на лечебни заведения, които се финансират от бюджета на здравната каса и/или от държавния или общинските бюджети. Шефовете на лечебните заведения, които изнесоха " на гърба си " рецесията с Covid-19 са взели много ниски суми на фона на заплатите в някои частни или профилирани държавни лечебни заведения.

Сред рекордьорите по възнаграждение е шеф на частна болница, заявил 1 515 032 лева годишна основа от трудови приходи за заеманата служба за 2020 година, излиза наяве от регистъра. Това е изпълнителният шеф на частната кардиологична болница СБАЛК " Медика Кор " в Русе Кирил Панайотов. Излиза, че той е взимал по над 126 000 лева приблизително на месец, т.е. повече от възнаграждението на шефа на ВМА Венцислав Мутафчийски за цялата 2020 година (107 339 лева.), както и повече от годишната заплата на уволнения началник на " Пирогов " Асен Балтов (91 873 лева.). Изпълнителният шеф на Окръжна болница в София ( " Св. Анна " ), която също пое голям брой случаи в пандемията от Covid 19 – Славчо Близнаков, е получил годишна заплата от 70 786 лева, което прави по под 6000 лева на месец.

Директорът на най-голямата болница в страната – " Св. Георги " в Пловдив, проф. Карен Джамбазов е получил 74 666 лева годишна заплата, а ръководителят на " Св. Иван Рилски " в София Антон Петков – 80 485 лева

В същото време други шефове на лечебни заведения са взели много по-солидни хонорари.

Сравнително висока заплата да вземем за пример е оповестил шефът на онкологичната болница в София " Сердика " доктор Методи Янков – 725 000 лева, което прави по към 60 000 лева на месец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР