Шокиращи данни за ремонта и строежа на 400 язовира в

...
Шокиращи данни за ремонта и строежа на 400 язовира в
Коментари Харесай

Министър Петков с шокиращи разкрития за 400 язовира ВИДЕО СН...

Шокиращи данни за ремонта и градежа на 400 язовира в България, за които остарялата власт е заделила 631 млн. в Държавната консолидационна компания, разкри икономическият министър Кирил Петков. Още преди седмица той разгласи, че стартира инспекция на язовирите, написа standartnews.com.

Той изискал информация за ремонтираните уреди. Представили му лист с 10 изцяло приключени. Отишъл да види първия в листата, ремонтиран за 2,3 милиона лв..



Оказа се язовирче в нищото край Ловеч, към него няма обитаеми места. На всичко от горната страна язовирът е изцяло празен, заяви Петков и сподели фотоси на напуканата земя, по която тече бразда, свършваща в локва. В центъра на локвата има примитивно оборудване за премерване на равнището.



Странно оборудване с бутилка от безалкохолно добавя „ уредите” за премерване на водата в язовира, стана ясно от фрагментите с инспекцията на министъра.

Министърът заяви цените на бетона и транспорта му до обекта, които са платени по време на ремонта. И ги съпостави с оферта взета преди ден от същия бетонен център. Платеният ремонт е на няколко пъти по-високи цени за бетон и транспорт.



Според министъра в ДКК се повтаря същата скица на финасиране като при " Автомагистрали. От ДКК парите се насочват към държавната компания " Монтажи ", която без публични поръчки подписва 266 контракта единствено с 6 компании.

ДКК, която е под шапката на Министерството на стопанската система през 2018 година получава 500 млн. лева за ремонта на язовирите. По късно към тези пари се прибавят още 130 млн. от Българската банка за развиване, сподели министърът. И добави, че дава всичко на прокуратурата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР