Шокиращ упадък на природното разнообразие в Австралия установи проучване на

...
Шокиращ упадък на природното разнообразие в Австралия установи проучване на
Коментари Харесай

Шокиращ упадък: Австралия губи природата си, изчезнали са повече видове, отколкото на всеки друг континент -

Шокиращ крах на естественото многообразие в Австралия откри изследване на екологичните системи, което предвижда по-нататъшно утежняване на обстановката.

Резките промени са се случили единствено през последните пет години - периодичността на изследването. Те може да са породени от изменението в климата, загубата на местообитания, замърсяването, минното дело. Заплахите не се ръководят съответно, което значи, че са на път да причинят още повече проблеми - предизвестяват създателите, представени от Би Би Си.

Министърът на околната среда Таня Плиберсек назова отчета " фрапантен " и даде обещание нови политики и закони.

В отчета от 2000 страници за положението на околната среда, поръчан от държавното управление, се установи или повтаря следното:

- 19 екосистеми са на ръба на разрухата;

- Австралия е изгубила повече типове, в сравнение с всеки различен континент;

- от 2016 година насам всички изследвани категории околна среда, като се изключи една, са се влошили, а повече от половината от тях към този момент са в " неприятно " положение.

" Ще изгубим Австралия, с която сме израснали, за бъдещите генерации, в случай че в действителност не стартираме да се оправяме с някои от екологичните проблеми ", споделя един от основните създатели на отчета, доктор Иън Кресуел, пред Associated Press.

Коалата и гангстерското какаду са измежду повече от 200 скотски и растителни типа с нараснали закани от 2016 година насам. Много от тези типове са неповторими за Австралия.

През последните години Австралия пострада от тежка суша, исторически пожари, поредни години на рекордни наводнения и шест всеобщи избелвания на Големия бариерен риф.

" В предходните отчети значително говорехме за въздействията на климата в бъдеще време - споделя професор Ема Джонстън, различен основен създател на отчета, пред Австралийската радиотелевизионна корпорация. - В този отчет има внезапен контрастност, тъй като в този момент документираме необятно публикувани въздействия на изменението на климата. "

Докладът установи, че в Австралия липсва съответна рамка за ръководство на околната среда. Вместо това се разчита на объркващи системи, които се простират на разнообразни равнища на ръководство. Разходите на федералното държавно управление за поддържане на биологичното многообразие са намалели в това време, когато рисковете са се нараснали.

Докладът беше предаден на предходното държавно управление предходната година, само че публикуването му беше отсрочено за след изборите през май. " Той споделя за рецесията и упадъка на околната среда в Австралия, както и за десетилетие на държавно безучастие и съзнателно незнание ", сподели госпожа Плиберсек в изказване.

Австралия даде обещание да понижи въглеродните излъчвания с 43% по отношение на равнищата от 2005 година до 2030 година При предходното държавно управление задачата беше 26-28%.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР