Шокиран съм от обвинението, че бездействам. Това каза кметът на

...
Шокиран съм от обвинението, че бездействам. Това каза кметът на
Коментари Харесай

Кметът на Бургас: Шокиран съм от обвинението, че бездействам

Шокиран съм от обвиняването, че пасувам. Това сподели кметът на Бургас Димитър Николов във връзка думите на министъра на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро, че поради обасност от безводие ”Бургас ” може да стане ”Перник 2 ”.
Община Бургас е основала комисия, която също да изготви план за обезпечаването на аварийни количества питейна вода, сподели още кметът Димитър Николов.

Дружеството „ Водоснабдяване и канализация “ в Бургас има подготвен абстрактен план за обезпечаването на аварийни количества питейна вода от язовирите " Порой " и " Ахелой ".

Те ще бъдат употребявани, в случай че продължава да спада равнището на язовир, който водоснабдява Бургаска област - " Камчия ". 60 млн. лв. е цената на плана. Парите са обезпечени от държавната компания „ ВиК холдинг “.

Близо 3 години продължава сушата в Бургаска област. Това е повода за понижения дебит на река Камчия. От ВиК сдружението са пресметнали, че количествата вода сега ще стигнат до края на месец май. Дотогава би трябвало да е подготвен планът за обезпечаването на аварийни количества вода от язовирите " Порой " и " Ахелой ", сподели представителят на сдружението Димитър Гюров.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР