Шокът след пожара в Нотр Дам“ в Париж е много

...
Шокът след пожара в Нотр Дам“ в Париж е много
Коментари Харесай

500 милиона евро дарения са постъпили часове след пожара в Нотр Дам

Шокът след пожара в „ Нотр Дам “ в Париж е доста огромен. Хилядите, които наблюдаваха протичащото, се плачеха, други се кръстеха, само че трети си подадоха ръка, без да се познават и без да приказват същия език. Струва ми се, че през днешния ден има вълна от взаимност сред християните, която е невероятна и която това злощастие провокира, разяснява пред БНР журналистът Божидар Чеков, който живее във Франция.

„ Нотр Дам “ е най-посещаваният монумент в света. От към 20-те млн. туристи, които посещават Париж, 15 млн. се отбиват да видят „ Парижката Света Богородица “ всяка година “, сподели Чеков в предаването „ 12+3 “ на стратегия „ Хоризонт “ не БНР.

Той описа, че градежът на храма е обвързван с кръстоносните походи и най-много с реликвата „ венеца от тръни “ на Исус Христос, който е донесен от император Балдуин в Париж.

„ Пожарът наподобява е обвързван с ремонта на „ Нотр Дам “ и за благополучие преди два дни венецът бе изместен на несъмнено място и не е потърпевш нощес “, съобщи Чеков.

" Има подозрения към случилото се поради ремонта на статуите на апостолите, които са от мед и тежат по 250 тона. В този миг те бяха местени в една работилница, с цел да бъдат реставрирани и измити. Последният служащ е напуснал градежа през вчерашния ден в 17,30 часа, а пожарът е избухнал час по-късно. Това провокира подозрения за началото на пламъците и в този момент се проверява, само че тъкмо открити обстоятелства за злонамерени дейности няма макар съществуването на съмнения ", сподели Чеков.

Той добави, че вредите са на стойност милиони и за приятна изненада още тази заран дойдоха дарения за над 500 млн. евро.

За Божидар Чеков " реакцията на християните е невероятна, тъй като в такива моменти целият християнски свят се сплотява, без да има значение дали си православен, или католик ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР