Шок в Съединените щати след стрелбата в начално училище в

...
Шок в Съединените щати след стрелбата в начално училище в
Коментари Харесай

Родители все още са между ужаса и надеждата след масовия разстрел на деца в Тексас

Шок в Съединените щати след стрелбата в начално учебно заведение в Тексас. Убити бяха 19 деца и двама възрастни в градчето Ювалде, покрай мексиканската граница. 18-годишният нападател е убит. Действал е самичък, претекстът му не се оповестява. Не е явен броят на ранените. Президентът Джо Байдън прикани болката да бъде превърната в каузи и законови ограничения.

Веднага след огромното междучасие, към 11:30 ч, стрелецът блъска колата си пред учебното заведение, в което учат 600 деца и нахлува вътре. Стреля по двама служители на реда, които се отзовават на позвъняване на 911 и продължава в учебното заведение.

Всички убити са били в една стая, деца на възраст сред 7 и 10 години и двама учители. Застреляни са с автомат.

Агент от гранична полиция, намиращ се наоколо, схваща за стрелбата, втурва се в постройката, без да чака подкрепление и съумява да простреля нападателя, който се криел зад бариера, оповестява чиновник на правоохранителните органи, под изискване за анонимност.

Часове след стрелбата, родители към момента са в трудно очакване на вести за децата си сред ужаса и вярата да ги видят още веднъж.

Джеси Родригес търси щерка си в лечебните заведения в региона.

" Тук името й го няма в листата. Тя не е тук. Ще тръгнем към Хондо, след това към Сан Антонио, до момента в който не я намерим. Ще изпълня резервоара и ще обикаляме цяла нощ, в случай че би трябвало. ", споделя майката.

Не споделят нищо. Не знаем даже добре ли са, не са ли добре... Чакаме, само че никой от родителите тук не е получил информация, споделя Алфред Гарса, татко на 10-годишно дете от учебното заведение.

Нападателят е Салвадор Рамос, който се похвалил, че си е купил оръжия, откакто е навършил 18 години. Най- напред стреля по баба си, преди да се насочи към учебното заведение. Часове по-рано написа на позната в Инстаграм, че има дребна загадка да й показа. Но по този начин и не я разкрива и нищо не стопира злокобния му проект.

Президентът Байдън реагира с апел за дейности.

Като нация, би трябвало да се запитаме, по кое време за Бога, ще се надигнем против оръжейното лоби? Кога, за Бога, ще създадем това, което всички знаем, че би трябвало да се направи? Време е да превърнем болката в каузи. Заради всеки родител и всеки жител на страната. Трябва да стане ясно на всеки на избираем пост, че е време да се работи. Време е да стане ясно на тези, които пречат, бавят или блокират законите за оръжията, учредени на здравия разсъдък.

В дребната общественост от 16 000 души, тъгата и шокът няма да преминат скоро. Ювалди се подреди измежду американските градове, белязани вечно от всеобщи стрелби.

Папа Франциск сподели, че сърцето му е разрушено и прикани всички дружно да поемат ангажимент сходни нещастия да не се случват в бъдеще.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР